Πολιτισμός

Θεσμοφοριάζουσες: 16.500 θεατές στην Επίδαυρο (pics)

Θεσμοφοριάζουσες: 16.500 θεατές στην Επίδαυρο (pics)
Στις Θεσμοφοριάζουσες, οι γυναίκες, κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας.

Περισσότεροι από 16.500 θεατές συνολικά παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και με μια στρατιά σπουδαίων ηθοποιών στη διανομή, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου, με τη δεύτερη παράσταση να είναι sold out.

Πλήθος κόσμου, ενάντια στις αντίξοες συνθήκες (έντονες βροχοπτώσεις), κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση όλων όταν ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησε για την αγνοούμενη φίλη και συνάδελφο Χρύσα Σπηλιώτη και αφιέρωσε την παράσταση στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» συνεχίζουν την περιοδεία τους σε Κρήτη, Πάτρα και, τον Σεπτέμβριο, Αττική.

Το έργο, ένα από τα «γυναικεία» του Αριστοφάνη, κατορθώνει να προσεγγίσει με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία -και με όπλα το χιούμορ και την εξυπνάδα- ζητήματα φύλου, θεατρικότητας και πολιτικής.

Πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Νάντια Κοντογεώργη, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Παπαγεωργίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments