Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Τσακώνονται δήμαρχος και Περιφέρεια πάνω απ’ τους νεκρούς

Φωτιά στο Μάτι: Τσακώνονται δήμαρχος και Περιφέρεια πάνω απ’ τους νεκρούς
Ο δήμαρχος Ραφήνας καταγγέλλει Περιφερειακή σύμβουλο, ότι πλαστογράφησε έγγραφο εκκένωσης, για τη φωτιά στο Μάτι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία κατά Περιφερειακής συμβούλου, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι.

Ο ίδιος κατήγγειλε, πως κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Τσούπρα.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ.

Το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

Η περιφερειακή σύμβουλος ανέφερε, ότι όλα όσα λέει ο Δήμαρχος δεν ισχύουν και επικαλείται ως μάρτυρες τους ίδιους ανθρώπους που επικαλείται και εκείνος, αλλά και τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Ο κ. Μπουρνούς, τόνισε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Ανέφερε επίσης, ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια», ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε ο ίδιος αυτή την πρωτοβουλία, είπε: «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

Οι δηλώσεις του κ. Φιλίππου

Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Ο ίδιος δήλωσε, ότι έλαβε φαξ στις 18:50 για την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού, που έφερε την υπογραφή της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, ενώ την ίδια στιγμή εστάλη το σχετικό sms στους δημάρχους.

Ανέφερε ότι η σύγκληση του Οργάνου έγινε στις 20:30, όπως είχε πει νωρίτερα και ο δήμαρχος Ραφήνας και στη συνέχεια τόνισε, πως όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή, έχουν κρατήσει τα πρακτικά.

Το όνομα του Βαγγέλη Μπουρνούς δεν υπήρχε στα πρακτικά, αφού ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο της πυρκαγιάς.

Ο κ. Φιλίππου δήλωσε, πως δεν γνωρίζει αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στο δήμαρχο, ωστόσο τόνισε πως αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας, αφού ο κ. Μπουρνούς βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, στη συνέχεια, σημείωσε πως ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κανένα μήνυμα για τη συνεδρίαση, αφού υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του δήμου του είναι αντιδήμαρχος, ο οποίος βρισκόταν εκτός, και εγκλωβισμένος στη φωτιά της Κινέτας.

Ο κ. Μπουρνούς, όταν κλήθηκε να αιτιολογήσει ποια είναι η πλαστογράφηση, ανέφερε, ότι στην προτελευταία σελίδα των πρακτικών αναφέρεται το όνομα του δημάρχου Διονύσου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είχε φύγει νωρίς, ενώ στον ίδιο δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments