Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κατάργησε ουσιαστικά τον κρατικό έλεγχο της δόμησης μέσω πολεοδομίας

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κατάργησε ουσιαστικά τον κρατικό έλεγχο της δόμησης μέσω πολεοδομίας
"Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν απαντούν για τον ανεπαρκή σχεδιασμό πολιτικής προστασίας" αναφέρει το ΚΚΕ.

«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις της τροπολογίας, που με τυμπανοκρουσίες παρουσίασαν οι υπουργοί Σταθάκης-Σκουρλέτης-Φάμελος στη σημερινή συνέντευξη τύπου, δεν απαντούν στο κεντρικό πρόβλημα που είναι η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ο ανεπαρκής σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που ζήσαμε, με την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική και προηγουμένως με τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική» υποστηρίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη δέσμη μέτρων για τα αυθαίρετα, που παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, με την τροπολογία «η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς».

«”Ανακαλύπτουν” ξανά την αυθαίρετη δόμηση του παρελθόντος, που αντανακλούσε την πολιτική συμμαχιών της άρχουσας τάξης και τη στήριξη της κερδοφορίας του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά σκόπιμα “ξεχνούν” το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως σημειώνει, «η σημερινή κυβέρνηση νομοθέτησε τη δυνατότητα της νομιμοποίησης των “οικιστικών πυκνώσεων” εντός δασικών εκτάσεων, συνεχίζοντας τα ρουσφετολογικά παιχνίδια με τις περιοχές “εκτός σχεδίου” και την είσπραξη χαρατσιών ακινήτων, ενώ διατηρεί την απαρχαιωμένη, ανεπαρκή υποδομή των συγκεκριμένων περιοχών. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που κατάργησε ουσιαστικά τον κρατικό έλεγχο της δόμησης, μέσω της πολεοδομίας, μετατοπίζοντας την ευθύνη αυτή σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες».

«Ακόμα και οι απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο, χωρίς όριο δαπάνης, για τις κατεδαφίσεις, μέσω του υπό σύσταση μητρώου “κατεδαφιστών”, αποτελούν ακόμα ένα πεδίο κερδοφορίας για το κατασκευαστικό κεφάλαιο. Την ίδια ώρα εξαγγέλλει αντιπλημμυρικά έργα χωρίς την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, μέσω των περιφερειών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments