Αυτοδιοίκηση

Αυξημένα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Αυξημένα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
Ο δήμος καλεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμπεριληφθεί στη λίστα Alert του δήμου για την άμεση ενημέρωση με SMS να χορηγεί το κινητό του τηλέφωνο.

Στην ενίσχυση και πύκνωση των σημείων υδροληψίας των πυροσβεστικών κρουνών, έχει, ήδη, προχωρήσει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη που  γειτνιάζει με το περιαστικό δάσος του Σέιχ – Σου, ενώ μελετά την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου.

Επίσης, είναι, σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για την ορθή λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών και την πλήρωση των δεξαμενών πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, στη διάρκεια της συνεδρίασης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων της περιοχής, του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη, για την επικαιροποίηση και έλεγχο του σχεδιασμού της αντιπυρικής προστασίας, ο βαθμός των μέτρων πρόληψης είναι ικανοποιητικός ωστόσο είναι εξίσου αναγκαία η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΤΟ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας εμπλεκόμενων φορέων για πιθανούς κινδύνους φυσικών καταστροφών, η οποία αποτελείται από στελέχη του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Πανεπιστημίου και των εθελοντικών ομάδων.

Αποστολή της Ομάδας είναι η εκπόνηση μελέτης για πιθανούς κινδύνους και δράσεις αντιμετώπισης, αξιοποιώντας τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.

Ακόμη, ο δήμος καλεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμπεριληφθεί στη λίστα Alert του δήμου για την άμεση ενημέρωση με SMS να χορηγεί το κινητό του τηλέφωνο και τη συναίνεσή του στη λήψη μηνυμάτων ενημέρωσης στα τηλέφωνα 2313301005, 2313301038, ώρες λειτουργίας του δήμου, ώστε το μήνυμα ενημέρωσης των υπηρεσιών του δήμου να φθάνει άμεσα σε κάθε δημότη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments