Ελλάδα

Πυρκαγιές Αττικής: Η ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει ευθύνες στην Πυροσβεστική

Πυρκαγιές Αττικής: Η ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει ευθύνες στην Πυροσβεστική
Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους συνεχίζονται.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. «έδειξε» ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε: «Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα».

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Σχετικά με τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί στέλνοντας τους ανθρώπους πίσω στο Μάτι, τους οδήγησαν ουσιαστικά στο θάνατο ο κ. Κατσιαμάκας δήλωσε, ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

«Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι», επισήμανε στη συνέχεια.

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων

Η αγωνία για την ανεύρεση των νεκρών συνεχίζεται ακόμα κι αν έχουν περάσει δώδεκα μέρες από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

Χθες, η Πυροσβεστική, με επίσημη ενημέρωση, γνωστοποίησε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 87.

Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά είναι 81.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν δύο σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί και ούτε έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Ακόμα τέσσερα άτομα προστίθενται στους παραπάνω, οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Άρα οι ταυτοποιημένοι νεκροί ανέρχονται στους 85. Επιπλέον, ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Στο μεταξύ, άλλος ακόμη εγκαυματίας πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Σε νοσοκομεία της Αττικής εξακολουθούν να νοσηλεύονται 41 εγκαυματίες από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments