Διεθνή

Διαδικτυακή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ξεκίνησε παγκοσμίως

Διαδικτυακή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ξεκίνησε παγκοσμίως
Μια Γαλλίδα φοιτήτρια ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία για την σεξουαλική παρενόχληση, μετά από περιστατικό που συνέβη στην ίδια.

Μια Γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία δέχτηκε επίθεση όταν απάντησε σε έναν άνδρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά σε δημόσιο χώρο του Παρισιού, λανσάρισε μια ιστοσελίδα για να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους παρενόχλησης αφού το οπτικό υλικό που δείχνει το περιστατικό έγινε viral και συγκέντρωσε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης.

Η ιστοσελίδα της Μαρί Λαγκέρ με τίτλο Nous Toutes Harcelement (Όλες μας Παρενοχλούμαστε), είναι η τελευταία εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία πραγματοποιείται παγκοσμίως έπειτα από την #MeToo και παρέχει μια πλατφόρμα για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης που θα μπορούν ανώνυμα να μοιράζονται την εμπειρία τους.

“Όπως χιλιάδες γυναίκες, είμαι και εγώ θύμα παρενόχλησης σε δημόσιο χώρο. Μοιραστείτε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μου noustoutesharcelement.fr ή με #TaGueule”, έγραψε η Λαγκέρ στο Twitter.

“Ta gueule” (“Βούλωστο”) είναι η έκφραση την οποία η 22χρονη Λαγκέρ χρησιμοποίησε απαντώντας στον άνδρα που την παρενόχλησε έξω από παρισινό καφέ προτού αυτός την χτυπήσει.

Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τη στιγμή που έγιναν viral τα πλάνα από το περιστατικό που ανέβηκαν διαδικτυακά.

Η οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, η οποία την βοήθησε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα της, ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι να παραμείνει στη δημοσιότητα το θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments