Πολιτική

Σπίρτζης: “Πρέπει ως κοινωνία να αλλάξουμε σελίδα”

Σπίρτζης: “Πρέπει ως κοινωνία να αλλάξουμε σελίδα”
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως ο κρατικός μηχανισμός πάντα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που έχει.

«Ο κρατικός μηχανισμός πάντα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που έχει», τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι σε σχέση με τις φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα με τις πλημμύρες και με τις πυρκαγιές που έχουμε πολλές παθογένειες ως χώρα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

«Πιστεύω ότι πρέπει ως κοινωνία να αλλάξουμε σελίδα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες και ως πολιτεία να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και των περιοχών, προκειμένου και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό να υπάρχει και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και άλλες συνθήκες. Για να μπορούμε να πούμε ότι σε όλους τους οικισμούς της χώρας με ασφάλεια, όταν έχουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούμε πραγματικά με ασφάλεια να τα αντιμετωπίσουμε», προσέθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτηρίζει λάθος οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις, σημειώνει ότι την πολιτική ευθύνη την πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ «σωρευμένες ευθύνες και για την τραγωδία που έγινε».

Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξής του σημείωσε πως εάν έγιναν λάθη συγκεκριμένα χειρισμού από τις Υπηρεσίες, ή από την Πυροσβεστική από την Αστυνομία, ή από οποιονδήποτε, είναι προφανές ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να καλύψουμε κανέναν, προσθέτοντας ότι προφανώς αυτό θα το δουν ειδικοί εμπειρογνώμονες, θα το δει ο εισαγγελέας που κάνει έρευνα και θα καλέσει να δει αν ανταποκρίθηκαν.

«Το ότι εμείς φερόμαστε και συμπεριφερόμαστε -γιατί έτσι νιώθουμε- πολύ βαρύ το φορτίο της τραγωδίας που ζήσαμε, που έζησε η χώρα, δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχει σωρευμένες ευθύνες και για την τραγωδία που έγινε και για όλες τις άλλες τραγωδίες που έχουμε ζήσει, να λέει αυτά που λέει. Και να επενδύει πολιτικά σε μια σειρά από τις παθογένειες, που είπαμε νωρίτερα, και στην τραγωδία των συμπολιτών μας που έχασαν κυρίως τη ζωή τους, αλλά άλλοι την περιουσία τους, σε μια τέτοια κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός» και προσέθεσε:

«Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό και όχι μόνο. Τρέχουμε από την πρώτη στιγμή αυτές οι περιοχές να αποκατασταθούν, όσο μπορούμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Αυτά που έχουν γίνει τις δυο εβδομάδες που πέρασαν δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα όσον αφορά τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της Πολιτείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments