Αυτοδιοίκηση

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα
Ο κ. Αγοραστός παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση - συντήρηση δρόμου Πυργετός - Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ».

Τα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Τεμπών επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο.

Ο κ. Αγοραστός παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ και επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της σκεπής και συντήρηση από την υγρασία, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, ενώ βρέθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να βελτιωθούν στον Πυργετό.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος σε δήλωσή του για την επίσκεψή του στα έργα τόνισε: «Πρόκειται για έργα ουσίας, πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Ενώνονται μέσω ενός οδικού δικτύου με ασφάλεια οι κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης, ενώ δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου και βελτιώνεται η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες τους και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της στέγης της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Βελτιώνουμε τους χώρους άθλησης για τους νέους της περιοχής καθώς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το δήμο Τεμπών να «τρέξουμε» έργα συνολικής αξίας πάνω από 30 εκ. ευρώ».

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια bp

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments