Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα με φύλλο κρούστας
Η συνταγή της ημέρας: Πράσινη σαλάτα με σύκα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 ματσάκι βλίτα
- 1 φλιτζ. τυρί φέτα τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 80-100γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε με την γέμιση.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα βλίτα, τη ρόκα και τα σέσκουλα πλυμένα και καθαρισμένα.
- Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Αφήνουμε για μερικά λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα. Όταν λίγο κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο, ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί με βούτυρο.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το «τσαλακώσουμε».
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε με βούτυρο καλά και τις άκρες και κλείνουμε περιμετρικά την πίτα.
- Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει η πίτα.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας