Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια παραδοσιακά

Η συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια παραδοσιακά
Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια παραδοσιακά.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 50-60 αμπελόφυλλα φρέσκα
  • 2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 φλίτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)\
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Μπλανσάρουμε τα αμπελόφυλλα και ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο κρύο νερό. Το σουρώνουμε.
  • Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και αυτό.
  • Περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο και τα κοτσάνια από τα μυρωδικά μας ή μερικά αμπελόφυλλα, για να μην μας αρπάξουν τα ντολμαδάκια.
  • Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση κοντά στο κοτσάνι, διπλώνουμε από δεξιά και από αριστερά το φύλλο και τυλίγουμε σε κύλινδρο.
  • Βάζουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κοντά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και νερό να καλύπτει ίσα ίσα τα ντολμαδάκια. Βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα, να σκεπάζει τα ντολμαδάκια.
  • Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
  • Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως έχει σωθεί εντελώς το νερό, αν έχει σωθεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη.
  • Σερβίρουμε κρύα ή χλιαρά. Είναι πολύ νόστιμα όταν συνοδεύονται με γιαούρτι.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments