Ειδήσεις

Έλληνες στρατιωτικοί: Περιγράφουν πώς έγινε η σύλληψη – Βίντεο μέσα από το αεροσκάφος

Έλληνες στρατιωτικοί: Περιγράφουν πώς έγινε η σύλληψη – Βίντεο μέσα από το αεροσκάφος
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είναι πλέον ελεύθεροι.

Μετά από 167 ημέρες φυλακισμένοι στην Αδρινανούπολη οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί πάτησαν επιτέλους το πόδι τους στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι κρατούνταν διότι πέρασαν κατά 253 μέτρα τα σύνορα προς την Τουρκία.

Το βίντεο μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτικό.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί λίγο μετά την απελευθέρωσή τους συζητούν με τον υπουργό Αναπληρωτή Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο Άγγελος Μητρετώδης φαίνεται να περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ανθυπολοχαγός περιγράφει τις στιγμές όταν ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Έλληνες στρατιωτικοί: Οι πρώτες εικόνες από την Αδριανούπολη μετά την απελευθέρωσή τους

Στις 3.18 π.μ. οι Έλληνες στρατιωτικοί προσγειώθηκαν με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις 2.25 π.μ. το προεδρικό αεροσκάφος αναχώρησε με τους δύο στρατιωτικούς για την Θεσσαλονίκη.

Έλληνες στρατιωτικοί: Επέστρεψε στην Καστοριά ο Άγγελος Μητρετώδης

Στην Καστοριά μαζί με την οικογένειά του επέστρεψε ο Άγγελος Μητρετώδης, ο ένας από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Τουρκίας για 5 σχεδόν μήνες χωρίς κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο στρατιωτικός, που αποφυλακίστηκε μετά από 167 ημέρες, ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Οι γονείς του τού μετέφεραν το κλίμα που επικρατούσε στην Καστοριά όλες τις ημέρες κράτησής του.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, από την πλευρά του ο πατέρας του, Νίκος Μητρετώδης, μίλησε για πρωτόγνωρα συναισθήματα και αναφερόμενος στους μήνες που πέρασαν έκανε λόγο για «Εξπρές του μεσονυχτίου».

Όσο αναφορά τον Δημήτρη Κούκλατζη, παραμένει στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Ορεστιάδα, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αδερφή του μόλις έχει γεννήσει και ο στρατιωτικός θα παραμείνει και σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να δει την οικογένειά του και το νέο μέλος της οικογένειάς του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments