Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Οι εκδηλώσεις για τον υπόλοιπο Αύγουστο

Θεσσαλονίκη: Οι εκδηλώσεις για τον υπόλοιπο Αύγουστο
Δείτε τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν… ειδήσεις για εκδηλώσεις. Τουλάχιστο όχι εντός πόλης. Θεατρικά και μουσικά σχήματα παίρνουν τα… βουνά αλλά κυρίως τα αρχαία και νέα θέατρα και θέρετρα παρα θίν αλός και πέριξ της Θεσσαλονίκης όπου “ παραδοσιακά” εκδράμουν τον Αύγουστο, φιλότεχνοι και μη.

Κι αν ο Ιούλιος συγκέντρωσε το σύνολο σχεδόν των θεατρικών παραγωγών, τον Αύγουστο ο λόγος των αρχαίων τραγωδών δίνει τη σκυτάλη στις νότες. Συναυλίες και λιγότερες θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις λόγου (μετά τον 15Αύγουστο) και εικαστικά, κορυφώνουν το καλοκαίρι των διακοπών ενώ οι θεατρικές παραγωγές κάνουν κι αυτές ολιγοήμερες διακοπές για να επιστρέψουν δριμύτερες τον Σεπτέμβρη στις… βάσεις τους.

Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες:

  • Στις 18 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο της Κασσάνδρας (στη Σίβηρη, στο πρώτο “ πόδι” της Χαλκιδικής ) τη μουσική σκυτάλη παίρνουν οι Γιώργος Νταλάρας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.kassandrafestival.gr.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στις 18 Αυγούστου. Λεπτομέρειες στο www.sani-resort.com/festival.
  • Στις 17 Αυγούστου ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (στις 17/8), ανεβαίνουν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου. Στον ίδιο χώρο, το θέατρο εκπροσωπείται από τον “ Ορέστη” του Ευρυπίδη (25/8). Περισσότερες πληροφορίες στο www.festivalolympou.gr.
  • Στα τέλη του Αυγούστου, μαζί με τους εκδρομείς επιστρέφει στην πόλη και το “ Σινεμά με θέα” (στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr).
  • Τέλος, στο θέατρο Δάσους επιστρέφει το θέατρο μόλις στις 29 Αυγούστου με την “ Ηλέκτρα” του Σοφοκλή (Εθνικό Θέατρο) και στο θέατρο Γής ο Μάριος Φραγκούλης με συναυλία στις 30 Αυγούστου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments