Αθλητισμός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΕΦΑ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Ολυμπιακός χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΕΦΑ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Ολυμπιακός χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΕΦΑ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του απέναντι στη Λουκέρνη πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας.

Στη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΗΜΕΡΑ, η Ελλάδα παραμένει 14η, αφού ο Ολυμπιακός με την χθεσινή του νέα νίκη (3-1) επί της Λουκέρνης στο Europa League, πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξή της.

Η Ελλάδα, που εξακολουθεί την ευρωπαϊκή της διαδρομή με 3 από τις 5 ομάδες της, έφτασε τους 24.100 βαθμούς, έχοντας πίσω της, Κροατία (15η θέση- 23.750), Τσεχία (16η -23.675), Ελβετία (17η-23.600) και Κύπρο (18η-21.800).

Να σημειωθεί ότι η Κροατία συνεχίζει με μία ομάδα (από τις 4), η Τσεχία με τέσσερις (από τις 5), η Ελβετία με τρεις (από τις 5) και η Κύπρος με τρεις ( από τις 4).

Μπροστά από την χώρα μας, βρίσκεται η Ολλανδία στην 13η θέση με 25.133 βαθμούς, έχοντας δύο από τις πέντε ομάδες που ξεκίνησε.

Στόχος μας είναι να μην υποχωρήσουμε κάτω από την 16η θέση, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από πέντε σε τέσσερις.

Στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε ομάδες: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

Η μόνη διαφορά με την 15η θέση είναι ότι ο πρωταθλητής ξεκινάει επίσης από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League

Στην κορυφή της κατάταξης εξκολουθεί η Ισπανία (7 ομάδες) με 86.955 βαθμούς, απομακρυσμένη από την δεύτερη Αγγλία (7 ομάδες) που έχει 65.534 βαθμούς και την τρίτη Ιταλία ( 7 ομάδες-64.868).

Διαβάστε Eπίσης

ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι δηλώσεις Μαρτίνς για τη νίκη στη ρεβάνς

ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανηγυρική πρόκριση των ερυθρόλευκων στα play off του Europa League

EUROPA LEAGUE: Τα ζευγάρια των play off

Ολυμπιακός: Μία ανάσα από την πώληση του Ανσαριφάρντ

Περισσότερα