Ελλάδα

Φωτιά Μάτι: Νέα αποκάλυψη – Δεν υπήρχε πυροσβεστικό στην Πεντέλη το απόγευμα της πυρκαγιάς

Φωτιά Μάτι: Νέα αποκάλυψη – Δεν υπήρχε πυροσβεστικό στην Πεντέλη το απόγευμα της πυρκαγιάς
Νέα δεδομένα στην υπόθεσης της φωτιάς στο Μάτι.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την φονική φωτιά στο Μάτι που ως αποτέλεσμα είχε να χάσουν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και να καταστραφούν πολλές περιουσίες μια νέα αποκάλυψη έρχεται να αλλάξει να δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα επιτήρησης δεν βρισκόταν στην Πεντέλη το απόγευμα της 23ης Ιουλίου όταν ξέσπασε η φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη.

Αναλυτικότερα, τα δύο οχήματα που ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση της περιοχής Ντράφι, στο Νταού Πεντέλης, είχαν σταλεί στην φωτιά στην Κινέτα και είχαν φτάσει στα Γεράνεια Όρη από τις 14:00 και τις 14:38 αντίστοιχα.

Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που έχει καταθέσει η Πυροσβεστική στους εισαγγελείς που ερευνούν την τραγωδία αναφέρουν πως το πρώτο όχημα έφτασε στο Νταού στις 16:57, δηλαδή λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Τέλος, δικηγόροι συγγενών των θυμάτων και πραγματογνώμονες που μελετούν εμπρησμούς υποστηρίζουν πως αυτή αναντιστοιχία συνιστά την πρώτη ένδειξη πιθανής παραποίησης στοιχείων από εμπλεκόμενους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments