Αθλητισμός

SUPER LEAGUE: Οι μεταγραφές των 16 “μονομάχων” του πρωταθλήματος

SUPER LEAGUE: Οι μεταγραφές των 16 “μονομάχων” του πρωταθλήματος
Όλα έτοιμα για την πρώτη σέντρα της εφετινής SUPER LEAGUE.

Η SUPER LEAGUE κάνει σέντρα σήμερα, Σάββατο (25/8). Οι 16 «μονομάχοι» του πρωταθλήματος προετοιμάστηκαν, έκαναν τις καλοκαιρινές αγορές τους και ευελπιστούν πως τα νέα πρόσωπα που ήρθαν να ενισχύσουν τις ομάδες τους θα δικαιώσουν τις προσδοκίες, προσδίδοντάς τους ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και κατ΄ επέκταση θα βοηθήσουν να έχει ο σύλλογος μια καλύτερη πορεία.

Αναλυτικά οικινήσεις των συλλόγων της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας αυτό το καλοκαίρι, έως και το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου, με τη μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 31/8.

ΑΕΚ

Η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε στην επίθεσή της η αποχώρηση των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο. Οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν στη μεταγραφή του Λιβάια και πήραν δανεικούς για τη γραμμή κρούσης τούς Πόνσε, Μπογέ, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να αναπληρώσουν την ισχύ που έδιναν στην επίθεσή της οι δύο «πρώην».

Ήρθαν: Αλμπάνης, Γιαννίκογλου, Οικονόμου, Μπογέ, Πόνσε, Άλεφ, Πέδρο Βίτορ, Σβάρνας

Έφυγαν: Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες, Μασούντ, Ανέστης, Αραούχο, Μεληκιώτης

ΑΕΛ

Ο Αιγύπτιος επιθετικός Μπασέμ Μορσί είναι το μεγαλύτερο εφετινό απόκτημα των «βυσσινί» και ο παίκτης που ξεχωρίζει στο θεσσαλικό συγκρότημα με την ποιότητά του. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Πίτι, που ήρθε από τη Λαμία, αναμένεται να αποτελέσει άλλο ένα σημείο αναφοράς για το συγκρότημα του Αντωνίου, με την κλάση και την εμπειρία του.

Ήρθαν: Φριουί, Κάσσος, Γρομητσάρης, Σαχίτι, Πετρόβικ, Πίτι, Μορσί, Χοτζάλι, Γκέκας, Κρίστινσον, Νούνιτς, Κούνιτς, Παϊτέρης

Έφυγαν: Μλαντένοβιτς, Περόνε, Ναζλίδης, Μασούρας, Γροντής, Ρέντζας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Μπόζοβιτς, Κριζμάν, Γουάλας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Πολλές ήταν οι μεταγραφές που πραγματοποίησε ο σύλλογος της Ριζούπολης. Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» αφίχθησαν Τζανετόπουλος και Μάντζιος, η Ζάμαλεκ έχει συναινέσει στο δανεισμό του Σικαμπάλα αλλά ο παίκτης ακόμη δεν έχει εμφανιστεί, ενώ αξιόλογες κινήσεις είναι κι εκείνες με τους Ζοάο Πέδρο, Οριουέλα.

Ήρθαν: Άιλερς, Μάντζιος, Ελ Χέλβε, Γκίνο, Σουλτς, Τζανετόπουλος, Μπεντινέλι, Πετσόνι, Τριάδης, Σάλσες, Βλάχος, Αστράς, Ζοάο Πέδρο, Οριουέλα, Λούκιτς

Έφυγαν: Αλμπάνης, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Χουάρες, Αλίβοντις, Ελμπάζ, Καστιγέχος, Στόουκς, Ανιέτε, Τσόβιτς, Μάατσεν, Μενδρινός, Μπαρτολίνι, Ντεβέσα, Τσουκαλάς

ΑΡΗΣ

Ο Άρης επέστρεψε στη Λίγκα για να πρωταγωνιστήσει, αφήνοντας οριστικά πίσω του τα «πέτρινα χρόνια». Οι «κίτρινοι» πλούτισαν το ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές αξίας, όπως οι Μπρούνο Γκάμα, Κολάσο και Ματέο Γκαρσία, ευελπιστώντας ότι θα παλέψουν για τα «ψηλά» της βαθμολογίας.

Ήρθαν: Ναζλίδης, Ντιγκινί, Koυέστα, Μενέντεζ, Καψάλης, Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Ματίγια, Κωνσταντινίδης, Μπάσα, Σταμπουλίδης, Γιουνές

Έφυγαν: Πλατέλλας, Μπαστακός, Ντούνης, Λώττας, Πασάς, Κάσσος, Μπούρμπος, Νίκιτς, Μαραγκός, Χαντί, Κανακούδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πιστοί στις προτιμήσεις τους και φέτος οι Πελοποννήσιοι «ψώνισαν» από την ισπανική αγορά, φέρνοντας στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας τους Μαρκ Φερνάντεθ, Βαλιέντε, ενώ ενίσχυσαν και το ελληνικό στοιχείο με τους Τασουλή, Βλάχο.

Ήρθαν: Παπαδόπουλος, Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Βαλεντίνος Βλάχος, Ρόλε, Τασουλής, Μπέλοκ, Σάλας, Άνχελ, Ματρικάρντι

Έφυγαν: Γιαννούλης, Μπέρτος, Τόνσο, Ντουντού, Ισνάλντο, Σελίν, Χι Τζαννγκ, Μακροστέργιος, Αντζουλάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ομάδα των δυτικών προαστίων πέτυχε να διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του τον περυσινό βασικό κορμό, που την έφερε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Έχασε βέβαια τον Ουάρντα, που ήταν δανεικός κι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, αλλά πήρε από τον «Δικέφαλο» τον Κουλούρη. Το κενό του Γιαννιώτη στο τέρμα καλύφθηκε από τον πρώην πορτιέρε του Ολυμπιακού, Μπάλαζ Μέγιερι.

Ήρθαν: Γαρουφαλιάς, Ρισβάνης, Μούγιακιτς, Κουλούρης, Μέγιερι, Ενσικουλού

Έφυγαν: Κυριακίδης, Γιαννιώτης, Ντιγκινί, Ντάουντα, Ουάρντα, Κίναλης, Βασιλείου

ΛΑΜΙΑ

Στους Φθιώτες αρέσουν οι Λάτιν… Ο Πίτι μπορεί να μετακόμισε μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα (Λάρισα), όμως η Λαμία επανέφερε στη Σούπερ Λίγκα τους Μπερτόλιο και Μπαράλες, που είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις ως παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Ήρθαν: Βάντερσον, Eπστάιν, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγκούνης, Μπαράλες, Αντέτζο, Σαράνοφ, Μπερτόλιο, Πινιώτης, Κατσίκας, Καρυπίδης, Οσμάν

Έφυγαν: Βάντερσον, Μπεν Τζεμία, Πίτι, Όμο, Αστεριτς, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Κουκόλης, Καραγιάννης, Ακόστα, Πριντέτα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Αρκετές μεταγραφές πραγματοποίησαν και φέτος οι «πράσινοι» από τη Βοιωτία. Απ΄ αυτές ξεχωρίζει εκείνη του διεθνή με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Γαλλίας, Λενί Ναγκίς, ενώ ο Ζησόπουλος θα προσφέρει εμπειρία στην άμυνα.

Ήρθαν: Μπαστακός, Ζησόπουλος, Όμο, Μπάγιτς, Βούγιοβιτς, Κρνέτα, Ναγκίς, Βιντέκερ, Μανγκά, Παράντας

Έφυγαν: Σωτηρίου, Μπελγκαζουανί, Ζαραδούκας, Νιασέ, Oμπιόρα, Γιουσούφ, Καλτσάς, Τριποτσέρης

ΞΑΝΘΗ

Μετρημένες κινήσεις έκανε το ακριτικό συγκρότημα, που εμφανίζει ένα τέλειο… ισοζύγιο με τέσσερις μεταγραφές και ισάριθμες αποχωρήσεις. Τα υπόλοιπα για τους «νέους», στο γήπεδο…

Ήρθαν: Σαρπόνγκ, Καντά, Κοβάσεβιτς, Αλμέιδα

Έφυγαν: Τριάδης, Μεχία, Λουσέρο, Σβάρνας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεταγραφικά έντονο ήταν και φέτος το «παζάρι» για τον Ολυμπιακό. Η απώλεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, κυρίως όμως η αγωνιστική εικόνα που εμφάνισαν πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι», κατέστησε επιτακτική την αγορά ποδοσφαιριστών ποιότητας. Σον Πειραιά ήρθαν οι Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο, που αν και νωρίς, εντυπωσιάζουν με την εκτελεστική δεινότητά τους. Ο Ποντένσε είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο αναμένεται να αποδειχθεί για τους Γκιγιέρμε, Νάτχο, ενώ με καλή προϋπηρεσία αφίχθησαν ο μουντιαλικός Τυνήσιος αμυντικός Μεριά και ο Αιγύπτιος επιθετικός Χασάν. Αναζητείται ακόμη ένας έμπειρος τερματοφύλακας για να πλαισιώσει το «στοίχημα» Γιαννιώτη, ενώ ίσως υπάρξει κι άλλη έκπληξη ως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ήρθαν: Χριστοδουλόπουλος, Γιαννιώτης, Γκερέρο, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Αχμέντ Χασάν

Έφυγαν: Ρισβάνης, Λάτσι, Σεμπά, Προτό, Εμενίκε, Ίγκορ, Οφόε, Ρομαό, Ζιλέ, Ένγκελς, Τζούρτζεβιτς, Μανθάτης

ΟΦΗ

Στη θριαμβευτική επάνοδό τους στην κατηγορία, οι Κρήτες πρόσθεσαν στο ρόστερ τους εμπειρία της ελληνικής πραγματικότητας με την απόκτηση παικτών όπως οι Αραβίδης, Παπάζογλου και Πλατέλλας. Τη διαφορά, όμως, για τους Ηρακλειώτες αναμένεται να κάνει ο 29χρονος Αργεντινός πλέι μέικερ Χουάν Άνχελ Νέιρα, με προϋπηρεσία σε συλλόγους όπως οι Λανούς, Νιούελς Ολντ Μπόις και Βαγιαδολίδ.

Ήρθαν: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Κυριακίδης, Νέιρα, Μεγιάδο, Σασί, Παπάζογλου, Αραβίδης, Πλατέλλας, Μιχόγεβιτς

Έφυγαν: Μονιάκης, Λεάλ, Περογαμβράκης, Βρεττός, Μάνος, Ποτουρίδης, Βαφέας, Φαζός, Παναγιώτου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι «πράσινοι» δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΠΟ και υπέστησαν τις συνέπειες, καθώς εκτός των -6 βαθμών έχουν αυστηρούς περιορισμούς στη μεταγραφική δραστηριότητά τους και ως εκ τούτου οι επιλογές τους ήταν περιορισμένες. Σε πρώτο πλάνο παραμένει η απόκτηση ενός γκολτζή επιθετικού, με τον Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα βασικό στόχο.

Ήρθαν: Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σιφναίος, Παντελάκης, Καμπετσής, Βέργος

Έφυγαν: Λουτσιάνο, Βλαχοδήμος, Λουντ, Ευαγγέλου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Οι Αγρινιώτες πήραν τον 24χρονο Αργεντινό επιθετικό Νίκολας Μανά, με θητεία στην Μπόκα Τζούνιορς κι εξαιρετικές συστάσεις, ενώ έκαναν το «μπαμ» με την απόκτηση του Σεμπάστιαν Έρικσον. Διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Σουηδίας, ο Έρικσον αναμένεται να αποτελέσει ηγετική μορφή στους «γαλαζοκίτρινους».

Ήρθαν: Αγρόδημος, Κόκκορης, Έρικσον, Μανά, Γιαννακόπουλος

Έφυγαν: Μπεχαράνο, Ρόσα, Μπράβο, Ροντρίγκες, Κλέσιο, Σταματόπουλος, Ιταμπέλ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι «κυανέρυθροι» έστρεψαν το βλέμμα στο εξωτερικό το καλοκαίρι, αποκτώντας μέχρι τώρα 10 (!) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Εκείνος που ξεχωρίζει ως τώρα με την επιβλητική παρουσία του στη μεσαία γραμμή είναι ο Αμντουλαγέ Κεϊτά. Πολύ καλός στους φιλικούς αγώνες ήταν και ο Ολλανδός Άλμπεργκ, που αποκτήθηκε ως αντί-Μασούντ και άπαντες στη Νέα Σμύρνη ελπίζουν ότι θα είναι ο παίκτης-αποκάλυψη.

Ήρθαν: Μαλέρμπ, Άλμπεργκ, Ντε Ταντέο, Κεϊτά, Ουμάρ Καμαρά, Γκουστάβο Ντομίνγκες, Κούρντι, Ρέντζας, Μανόλοβιτς, Κότσιτς, Σεράφ, Μπανανά, Μανθάτης

Έφυγαν: Νόβακ, Ουάσινγκτον, Αστράς, Μπαντής, Τασουλής, Γκιοατά, Βλάχος, Μπραχίμι, Σιώπης, Σαββίδης, Λάμπρου, Νίλσεν

ΠΑΟΚ

Η μεταγραφή του Βέρνμπλουμ, κατά κύριο λόγο, ήταν εκείνη που ξεχώρισε από τις κινήσεις του Κυπελλούχου Ελλάδας. Ο Σουηδός άσος έρχεται να αποτελέσει ακόμη ένα γρανάζι σε μια καλοδουλεμένη μηχανή, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στους Μακεδόνες. Οι νεαροί Ζαμπά και Ακπόμ αποτελούν επένδυση, ενώ ο ομογενής στόπερ Χατσερίντι προσδίδει δύναμη στα μετόπισθεν.

Ήρθαν: Χατσερίντι, Ζαμπά, Ακπόμ, Βέρνμπλουμ, Τόσκα

Έφυγαν: Αζεβέδο, Τζάλμα Κάμπος, Χατζηισαΐας, Κουλούρης, Πούγγουρας, Μυστακίδης, Μιχόγεβιτς, Χαρίσης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Οι Ηπειρώτες ενισχύθηκαν σε όλες τις γραμμές τους, αποκτώντας πολλούς και αφήνοντας ελεύθερους επίσης πολλούς παίκτες. Τις εντυπώσεις, τουλάχιστον έως τώρα, έχει κερδίσει ο Κολομβιανός Κάστρο Μπάρος, που δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Ήρθαν: Κούζικ, Λεό, Λουκίνας, Παμλίδης, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας, Κριζμάν, Κακούμπα, Μιχαήλ, Μυστακίδης

Έφυγαν: Χέλκβιστ, Καρανίκας, Μανθάτης, Ζαχαρός, Γιαννίκογλου, Χαλκιαδάκης, Γαρουφαλιάς, Μπέριος, Μπερτρά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments