Διεθνή

Ερντογάν: Η Τουρκία αδυνατεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες – Σβήνουν οι ελπίδες εκεχειρίας στην Ιντλίμπ

Ερντογάν: Η Τουρκία αδυνατεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες – Σβήνουν οι ελπίδες εκεχειρίας στην Ιντλίμπ
Ερντογάν: Προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση στην Ιντλίμπ θα προκαλέσει την μετατόπιση τεράστιου αριθμού αμάχων προς την τουρκο-συριακή μεθόριο.

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν αντέχει να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τη Συρία διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της Συνόδου της Τεχεράνης με τη συμμετοχή των ηγετών Ρωσίας και Ιράν.

Η Τουρκία έχει υποδεχτεί πάνω 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία από την έναρξη του επταετούς πολέμου.

Ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση στην Ιντλίμπ θα προκαλέσει την μετατόπιση τεράστιου αριθμού αμάχων προς την τουρκο-συριακή μεθόριο.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμο να προστατευθούν οι άμαχοι και να διαχωριστούν από τους τρομοκράτες.

Σβήνουν οι ελπίδες εκεχειρίας στην Ιντλίμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τους δύο ηγέτες για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα για να εμποδίσει νέα μεταναστευτικά κύματα από τη Συρία.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να αναζητήσουν από κοινού, «σε πνεύμα συνεργασίας», τρόπους για τη διευθέτηση της κατάστασης στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το κείμενο κοινής δήλωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται πως τα τρία μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία ασφαλείς συνθήκες για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, ενώ προστίθεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών των τριών ηγετών για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Νωρίτερα ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία για προετοιμασίες χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments