Πολιτική

Τσίπρας σε ΔΕΘ 2018: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών

Τσίπρας σε ΔΕΘ 2018: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών
ΔΕΘ 2018: Η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

ΔΕΘ 2018: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σημεία από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ: Ονοματολογικό – Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσέθεσε ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας.

«Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία». Απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους.

Τόνισε ότι έχουμε μια σημαντική συμφωνία που θα δώσει μια σημαντική ώθηση στη Θεσσαλονίκη.

Διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη. Ανοίγει τον δρόμο στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης και ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Είπε ότι παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων μας, ορισμένες φορές περνά τα πλαίσια, παρακολουθούμε και θα πρέπει παρότι είναι πριν το δημοψήφισμα τους, να μην υπερβαίνουν τα πλαίσια αλλά να βρίσκονται στα πλαίσια όλων όσων έχουμε συμφωνήσει.

Ο Π.Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο

Ερωτηθείς εάν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι εκτιμά τη θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου αν και διαφωνεί απόλυτα μαζί του και του το έχει πει.

Προσέθεσε ότι είναι σίγουρος πως κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλαβαίνει τη σημαντική προοπτική που δίνει για τη χώρα η Συμφωνία και πως όμως είναι δεσμευμένος σε μια στάση αρχής.

«Επειδή όμως τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχουμε ειλικρινή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε πάντα τη θέση που τώρα διαμηνύει για το «Μακεδονικό» και τον κατηγόρησε, συνεπώς, για «ακραία τυχοδιωκτική πολιτική και στάση αμοραλισμού».

Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, είπε, τότε αντί να κάνει τον «τζάμπα μάγκα» και να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. «Γιατί δεν το λέει αυτό;».

Τον κατηγόρησε για πολιτική εκ του ασφαλούς και στάση που προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών.

«Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χτες είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά.

Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα.

Τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε χτες δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η ΝΔ να πάψει να παίζει το παιχνίδι πολιτικής υπεραξίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία

«Συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να πάψει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας και της δημιουργίας πολιτικής υπεραξίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για τη στάση της ΝΔ σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Στόχος μέσα σε μια πενταετία η ανεργία να πέσει στο 10%

Σε σχέση με την μείωση της ανεργίας, δεν πανηγυρίζουμε για το 19%, όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι έχουμε σοβαρή αποκλιμάκωσή της, από το 27%, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι ο στόχος που έθεσε στη χθεσινή ομιλία του είναι μέσα σε μια πενταετία να φτάσουμε στο 10% την ανεργία και να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Ένας από τους εθνικούς στόχους του επόμενου διαστήματος είναι να ξανακερδίσουμε τους νέους ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό ή τουλάχιστον να σταματήσουμε αυτή τη διαρροή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Mεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Έχουμε καθαρό «διάδρομο» πληρωμών του χρέους μέχρι το 2032 και μπορούμε να πούμε ότι πλέον καθίσταται βιώσιμο.

Αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης -οι οποίοι αναβαθμίζουν συνεχώς την ελληνική οικονομία- και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά μεγάλο.

Οι μεταρρυθμίσεις και η εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας είναι μια δυναμική διαδικασία, είπε και τόνισε ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» και σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο πως μόνο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να προχωρήσει σε αυτές.

«Η διεθνής κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, βεβαίως πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλά».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών είπε ότι είναι μεγάλο, αλλά προτίμησε να μην προβεί σε ανακοινώσεις προτού αυτό δρομολογηθεί και έχουμε δρομολογημένες εξελίξεις. Είπε ότι το ενδιαφέρον προέρχεται και από την ευρωπαϊκή και την κινεζική πλευρά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο κανονικά, με βάση όσα προβλέπουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας που πηγάζουν από την ίδια τη συμφωνία και τη συνεννόηση που έχουμε κάνει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών», σημείωσε. Θα υπάρξει εξορθολογισμός των διοδίων ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση

Σχεδιάζουμε και ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο για τα αναλογικά διόδια και θα υπάρξει σαφής εξορθολογισμός και ο κάθε πολίτης θα πληρώνει, όπως στην Ευρώπη, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι όσοι αναγκάζονται να μετακινούνται σε δρόμους με διόδια εξαιτίας της εργασίας τους, θα έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις.

ΔΕΘ 2018: Το «καλάθι» των προεκλογικών παροχών Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ένα μακρύ κατάλογο προεκλογικών παροχών σε βάθος τετραετίας.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το κόστος των ελαφρύνσεων είναι εντός του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, εγκεκριμένο από τους θεσμούς και δεν πρόκειται να δημιουργήσει τριβές και αμφισβητήσεις.

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε εξαγγελίες σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, τον ΕΝΦΙΑ και τις συντάξεις.

ΔΕΘ 2018: Τα 11 μέτρα του πρωθυπουργού

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% για χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά σε δυο φάσεις 19-20. Το μέτρο θα νομοθετηθεί ως το τέλος του χρόνου.
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών έως 35% από 1/1/19.
  • Μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19.
  • Επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 εως και 200ευρώ /μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, από 1/1/19.
  • Καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς συνολικού ύψους 920 εκ ευρώ εντός του 2018.
  • Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοηθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξιδεικευμένου προσωπικού. Υλοποίηση εντος 2019.
  • Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξιδεικευμένου προσωπικού.
  • Κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγροτες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/19.
  • Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 24 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.
  • Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δυο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21.
  • Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υπόκατώτατου στις αρχές του 2019.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments