Οικονομία

Handelsblatt: Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα

Handelsblatt: Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα
Πως σχολιάζει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινωβούλιο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Γίνεται εκτενής αναφορά στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα αναμένεται να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους μέχρι το 2022.

Όσο για το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για την εξυπηρέτηση του χρέους; Θα ανέρχεται ετησίως στο 3,5% επί των οικονομικών επιδόσεων, δήλωσε ο Τσίπρας την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο».

Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα τα κατάφερε”

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ παρουσίασε χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του έγινε παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ένατος Ευρωπαίος ηγέτης που συζήτησε το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που έφθασε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Αλσατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

Το πρωί ο κ Τσίπρας έγινε δεκτός στο ΕΚ από τον Πρόεδρο του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι και στη συνέχεια μίλησε στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μέλλον της Ευρώπης.

Τους προβληματισμούς του για το μέλλον της Ευρώπης εξέθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χαρακτήρισε σημαντικό και συμβολικό το γεγονός ότι του παρέχεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί.

Να τοποθετηθεί λίγες μέρες μετά το τέλος της περιπέτειας των μνημονίων και τη καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments