Πολιτική

Γαβρόγλου: Σκέψεις και τα δημοτικά να ανοίγουν στις 9:00

Γαβρόγλου: Σκέψεις και τα δημοτικά να ανοίγουν στις 9:00
"Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα", σχολιάζει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας έναρξης των σχολείων στις 9:00 αντί στις 8:15 αλλά και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από την Κοινωνολογία μίλησε ο Κώστας Γαβρόγλου στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Παιδείας, έκανε λόγο για ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ζήτημα αυτό τις τελευταίες μέρες είναι θέμα συζήτησης παντού και αρκετές σκέψεις υπάρχουν κατά πόσο ωστόσο είναι σωστό ή όχι.

«Είναι μια σκέψη που έχουμε στο Υπουργείο, ως αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα που μελετά αυτά τα μηνύματα.

Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο, όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», τόνισε σχετικά με την πρότασή του για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.


Διαβάστε σχετικά: Γαβρόγλου: Του χρόνου τα σχολεία θα ξεκινούν 9 – Για να κοιμόμαστε παραπάνω


Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Ακόμα, όπως τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου «αυτό δεν θα έχει επίπτωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πως θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο».


Διαβάστε σχετικά: Ο Γαβρόγλου για το πρώτο κουδούνι στις εννιά: «Θα σταματήσουν οι καβγάδες στα σπίτια»


«Το σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά, διότι όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων.

Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί, προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», όπως επεσήμανε.

Το 2020 θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο

«Αν συνεχίσουν να υπάρχουν τμήματα με λίγους φοιτητές, θα πάψουν να λειτουργούν, θα υπάρχουν μόνο σχολές με αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών από το 2020, οπότε θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο», επεσήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, «δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες εισαγωγής σε Σχολές μέσω των Πανελληνίων, όμως θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν φοιτητές σε Σχολές μόνο με το απολυτήριο τους».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments