Διεθνή

ΗΠΑ: Επτά οι νεκροί από τον κυκλώνα Φλόρενς

ΗΠΑ: Επτά οι νεκροί από τον κυκλώνα Φλόρενς
Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας Φλόρενς.

ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών από τον τροπικό κυκλώνα Φλόρενς, ο οποίος πλήττει από χθες την Βόρεια Καρολίνα, αυξήθηκε από τους πέντε σε επτά, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις αρχές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό (NBC 4 New York TV) οι αρχές της Κομητείας Καρτερέτ στην Βόρεια Καρολίνα, ανακοίνωσαν δύο νεκρούς σήμερα το πρωί, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από πέντε σε επτά.

Περισσότερα από 634.000 κτίρια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Νιου Μπερν, που βρίσκεται πάνω στις όχθες του ποταμού Νιουζ, χρειάστηκε να επέμβουν οι διασώστες για να απομακρύνουν τουλάχιστον 100 κατοίκους που επέλεξαν να μείνουν στα σπίτια τους – και χρειάστηκαν βοήθεια όταν το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από τα νερά.

Άλλοι 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, απομακρύνθηκαν από ένα ξενοδοχείο στην πόλη Τζάκσονβιλ επειδή μέρος της στέγης του κατέρρευσε λόγω των ανέμων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές «στην αρχή ή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας», ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

This photo provided by NASA shows Hurricane Florence from the International Space Station on Monday, Sept. 10, 2018, as it threatens the U.S. East Coast. Forecasters said Florence could become an extremely dangerous major hurricane sometime Monday and remain that way for days. (NASA via AP)

Η καταιγίδα αναμένεται να προχωρήσει στην ενδοχώρα πριν στραφεί αύριο Κυριακή προς βορρά, σύμφωνα με το NHC, με σημαντική απώλεια της έντασής της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments