Πολιτική

ΔΕΘ 2018: Ο Μητσοτάκης αποκλείει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΘ 2018: Ο Μητσοτάκης αποκλείει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη ΔΕΘ 2018 απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, παρουσιάζοντας παράλληλα και το όραμα της ΝΔ.

ΔΕΘ 2018: Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διάρκειας 3 ωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε σε συνολικά 47 ερωτήσεις, ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της διακυβέρνησής του.

«Έχω την πρόθεση, εφόσον με εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, να είμαι πρωθυπουργός όλων και προφανώς και των συμπολιτών μας που θα επιλέξουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα», είπε, ενώ παράλληλα προχώρησε σε δεσμεύσεις με μέτρο.

Χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του, ήταν ότι απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ 2018

Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον Τσίπρα – Ίσως ψηφίσουμε κάποια μέτρα

Οι πρώτες ερωτήσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφορούσαν στην οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απατώντας σημείωσε ότι:

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος».

Πάντως, επανέλαβε το στόχο του για ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.


Διαβάστε σχετικά: Έξαλλος ο Μητσοτάκης – Φασιστικό αυτό που έκανε ο Πολάκης με τον Συνολάκη


Από την άλλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει κάποια από τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας.

Για την έξοδο από τα μνημόνια

«Στις 21 Αυγούστου τελείωσε το 3ο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Βασικός σκοπός του ήταν η χώρα να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και ο κ.Τσίπρας είπε ότι περίπου δεν τον νοιάζει. Όταν τελειώσει το μαξιλάρι ρευστότητας, η Ελλάδα θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές και αυτό δεν θα το επιτρέψω».

Κυβέρνηση με κεντροαριστερά – Όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την ένταξη προσώπων από την κεντροαριστερά όχι μόνο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των επόμενων εκλογών, αλλά και στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ως πρωθυπουργός αν κερδίσει.

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος», είπε μεταξύ άλλων.

Για την είσπραξη ΕΝΦΙΑ από τους δήμους

«Η πρωτοβουλία που εξήγγειλα ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι θα καθορίζουν το ύψος του ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα θα περικοπούν οι κρατικοί πόροι προς τους δήμους. Πρέπει να περάσουν περισσότεροι πόροι και αρμοδιότητες στους δήμους. Θα χρειαστούμε μια 2ετή μεταβατική περίοδο ώστε το σύστημα να εφαρμοστεί το 2021».

Για τη μείωση των συντάξεων

«Είναι ένα ψηφισμένο μέτρο, αχρείαστο πιστεύουμε, γι’αυτό δεν το ψηφίσαμε. Μακάρι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων να μην εφαρμοστεί. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής πρέπει να είναι 9%, για απαλύνουμε τον πόνο από τη μείωση του αφορολόγητου.


Διαβάστε σχετικά: Τα «παρασκήνια» της συνέντευξης Μητσοτάκη


Δεν έχω συναντήσει νέο που να πιστεύει ότι θα πάρει σύνταξη σε 50 χρόνια. Ο νέος δεν έχει κίνητρο να μπει σε ένα σύστημα ασφαλιστικής αποταμίευσης, γι’αυτό επιμένουμε στο μέτρο του ασφαλιστικού κουμπαρά».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον χαρακτηρισμό του ως λαϊκιστή από τον κ. Τσίπρα

«Φαντάζομαι ότι στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη “λαϊκιστής” είναι το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος, που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που την φέρνει. Προειδοποίησα ότι η Συμφωνία φέρνει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία αυτή όταν τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα την ψηφίσουμε την επόμενη μέρα. Δυστυχώς, η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να αποτρέψουμε. Η ΝΔ ζητάει προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό».

«Ανίκανος ή ψεύτης ο Τσίπρας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και όταν δέχτηκε ερώτηση για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Μίλησε για μια κυβέρνηση «η οποία δεν έδειξε απλά ανικανότητα, αλλά έναν αφόρητο και παντελώς αδικαιολόγητο κυνισμό», κι έναν πρωθυπουργό «που δεν ζήτησε ουσιαστικά ποτέ συγγνώμη (…) Γνώριζε ή δεν γνώριζε, όταν έκανε αυτό το τηλεοπτικό σώου με τις κάμερες, ότι υπήρχαν νεκροί; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής.

Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου το Κυριάκου Μητσοτάκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments