Αθλητισμός

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η απίθανη φωτογραφία πριν το buzzer beater του Παπανικολάου (pic)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η απίθανη φωτογραφία πριν το buzzer beater του Παπανικολάου (pic)
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Όλη η ιστορία της μυθικής ανατροπής της Ελλάδας σε ένα... κλικ του φωτογράφου.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Μια μαγική νίκη – πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας πήρε χθες η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ. Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να έπαιζε με την… πλάτη στον τοίχο, αλλά η Εθνική είχε έναν ΜΑΓΙΚΟ Καλάθη και έναν λυτρωτή Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει 86-85 της Γεωργίας και με το 8-0 να σφραγίσει το εισιτήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας!

Συγκλονιστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση, με την «Επίσημη Αγαπημένη» να ήταν στο -6 (85-79) στο 1:25’’ πριν τη λήξη. Αρχικά, ο Θανάσης μείωσε με κάρφωμα, με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει τρίποντο και να φέρνει το ματς στον πόντο (85-84), ενώ δικό του buzzer beater λέι απ να δίνει τη νίκη-πρόκριση! O Βαγγέλης Μάντζαρης δεν αγωνίστηκε καθόλου, καθώς πριν το τζάμπολ είχε ένα μυϊκό σπασμό στον αυχένα.

Δείτε την μεγάλη ανατροπή:

Τρομερή εμφάνιση και μεγάλο ΜΠΑΣΚΕΤ από τον Καλάθη, ο οποίος είχε 31 πόντους (που είναι νέο ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής), 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Παπανικολάου να είχε 15 πόντους και τον Σλούκα να «αγγίζει» το τριπλ-νταμπλ με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ο Καλάθης έδωσε και την ασίστ για τον Παπανικολάου στην τελευταία φάση του αγώνα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, με το σκορ στο 85-84 υπέρ τους, οι Γεωργιανοί έχασαν τρίποντο για να καθαρίσουν το ματς. Ο Παπανικολάου πήρε το ριμπάουντ και άρχισε να φεύγει στον αιφνιδιασμό.

Από εκεί έρχεται και το… στιγμιότυπο του αγώνα. Τη στιγμή που ο Παπανικολάου πάει να δώσει την μπάλα στον Καλάθη, ο φωτογράφος πατάει το “κλικ”. Κι εκεί φαίνονται πέντε Γεωργιανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι γνωρίζουν αυτό που… έρχεται. Το βλέπουν μπροστά τους πριν γίνει. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Εθνική φτάνει σε τέτοια ανατροπή. Και οι πέντε βάζουν τα χέρια στο κεφάλι τους, βλέποντας πως η Εθνική μας τρέχει το γήπεδο για να τελειώσει το ματς. Δευτερόλεπτα μετά, ο Παπανικολάου παίρνει εκ νέου την μπάλα από το καλάθι και με ένα μάγκικο λέι απ χαρίζει τη νίκη στην Ελλάδα.

Δείτε το καταπληκτικό στιγμιότυπο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments