Ελλάδα

Λένα Τριανταφύλλη: Πέθανε η ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Λένα Τριανταφύλλη: Πέθανε η ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια η ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Λένα Τριανταφύλλη

Έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια η ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Λένα Τριανταφύλλη. Κράτησε το ιδιαίτερο γραφείο του επί 27 ολόκληρα χρόνια.

Η Τριανταφύλλη δεν είχε μιλήσει ποτέ, σε κανέναν, για αυτά που έζησε κοντά στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο Καραμανλή.

Βρέθηκε με μια απλή σύσταση κοντά του, όλως τυχαίως, το 1974 κι έμεινε μαζί του ως το τέλος. Η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν την είχε επιλέξει για τα τυπικά προσόντα της. Αλλά για την παιδεία και την ευπρέπειά της.

Η Τριανταφύλλη ήταν γνωστή για το ήθος, την παιδεία και την ευπρέπειά της. Στοιχεία που εκτιμούσε ιδιαίτερα ο Καραμανλής και το οικείο περιβάλλον του, με αποτέλεσμα να μην περιορίζονται οι σχέσεις τους σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο, αλλά να κάνουν και παρέα.

Υπήρξε μέλος της συντροφιάς του Καραμανλή, που κάποια εποχή – κάπου στο 1976 – άρχισε να κάνει κρουαζιέρες στις ελληνικές θάλασσες, μαζί με τον Βασίλη και την Ελίζα Γουλανδρή, τον Δημήτρη Χορν, τον Ιάσονα Ρίζο, τον Ευτύχη Βορίδη, την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Τρύφωνα Κουταλίδη. Επίσης ήταν μέλος της παρέας που συνόδευε τον Καραμανλή στη Μύκονο, στο ξενοδοχείο που διατηρούσε η οικογένεια Χαριτόπουλου στον Ορνό.

Η Τριανταφύλλη βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Καραμανλή και υπήρξε μία από τρεις «θρυλικές» γραμματείς των μεγάλων πολιτικών της εποχής. Μαζί με τη Σάκη Κυπραίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την Αγγέλα Κοκκόλα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η εκλιπούσα παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πολλές προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια για να αποκαλύψει είτε με συνεντεύξεις, είτε σε βιβλίο ανέκδοτες ιστορίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν θέλησε ποτέ να αποκαλύψει τα μυστικά του και όσα έζησε στο πλάι του τα 27 αυτά χρόνια της συνεργασίας τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments