Κόσμος

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας, αλλά ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Ο Μπολσονάρου, που παραμένει στο νοσοκομείο, προηγείται με ποσοστό 28,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA.

Ο Χαντάντ, που ανακηρύχθηκε υποψήφιος στη θέση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται δεύτερος με ποσοστό 17,6%.

Η δημοσκόπηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι ο Χαντάντ, πρώην δήμαρχος το Σάο Πάουλο, είναι σε θέση να περάσει στον δεύτερο γύρο και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπολσονάρου.

Ο κεντροαριστερός λαϊκιστής υποψήφιος Σίρο Γκόμες συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% και ο φιλελεύθερος Ζεράλντου Αλκμίν 6,1% ενώ η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα ακολουθεί στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,1%.

Η δημοσκόπηση της MDA προβλέπει πάντως ότι στον δεύτερο γύρο ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να νικήσει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από τον Γκόμες.

Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι ο Μπολσονάρου θα ηττηθεί αν βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι σε σχεδόν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments