Πολιτισμός

Ατομική έκθεση Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη – Το pagenews.gr ήταν εκεί (pics)

Ατομική έκθεση Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη – Το pagenews.gr ήταν εκεί (pics)
Το pagenews.gr βρέθηκε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη: “Journey of life"_ Color and light. Ποιοι κοσμικοί παραβρέθηκαν.

Πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες , κατέκλυσαν τους χώρους του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά), το βράδυ της Πέμπτης 6ης Σεπτεμβρίου, στα επιτυχημένα και άρτια οργανωμένα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης ΣαμέληΒαρουξάκη με τίτλο, “Journey of life”_ Color and light.

Παρουσιάστηκαν έργα ακρυλικά και λαδιού σε καμβά αλλά και κατασκευές από πλεξιγκλάς, όλα αποτέλεσμα των τελευταίων δύο ετών δουλειάς από την καλλιτέχνη η οποία ήδη μετρά συμμετοχές σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παρίσι, Κάννες) και μετά τις σπουδές της στην Αγγλία, στο χώρο της Αρχιτεκτονική.

Η εικαστικός Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη με το σύζυγό της εφοπλιστή Κωνσταντίνο Βαρουξάκη

Όπως δήλωσε και η Ιστορικός Τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη η Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη έφερε μαζί της τον κόσμο της που αποτελείται από σχήματα και χρώματα δικής της επινόησης και προσωπικής αισθητικής. Τα έργα της είναι πρωτότυπα, ανεπηρέαστα, προσωπικά, έστω κι αν μερικοί ειδήμονες μιλούν για ιμπρεσσιονιστικά επιτεύγματα. Βέβαια το φως μεταλλάσσεται γύρω από τα καράβια της στη θάλασσα και τον ουρανό, δημιουργώντας ανταύγειες και ντεγκραντέ σε βασικούς τόνους του μπλε, του καφέ του φαιού και του λευκού.

Νάντια Χαλαμανδάρη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη

Ήταν όχι μόνο μια βραδιά συνάντησης φιλότεχνων αλλά κυρίως μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων για τα έργα της ζωγράφου.

Η νεαρή ζωγράφος Ελένη ΣαμέληΒαρουξάκη συνομίλησε με τους επισκέπτες και τους ξενάγησε μέσα από τα έργα της σε ένα ταξίδι στο χρώμα και στον υπέροχο παφλασμό της θάλασσας αλλά και σε σύμβολα του κόσμου της.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν δωρεάν τον πολυτελή κατάλογο στον οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι φωτογραφίες των έργων της έκθεσης καθώς και κείμενα για τη ζωγράφο από την Ιστορικό Τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη και την εικαστικό Ράνια Καπελιάρη.

Ο πρέσβης Σωτήρης Βαρουξάκης, Γιώργος Σαμέλης, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Κωνσταντίνος Βαρουξάκης, η ιστορικός τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη, Κάτια Κουρούνη

Ποιο είναι το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή:

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (ΙΕΤΤ) ιδρύθηκε το 1999 από το δικηγόρο και συλλέκτη Φίλιππο Τσιχριτζή με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών.

Φωτεινή Γεωργαντά, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη

Το ΙΕΤΤ στεγάζεται σε ένα κτίριο στο κέντρο της Κηφισιάς {Κασσαβέτη 18} και από την σύστασή του μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει, με συνέπεια και συνέχεια, μια συστηματική δράση για να αποτελέσει έναν ενεργό και δραστήριο πολιτιστικό πυρήνα στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Άννα Μειμέτη, Λώρα Τσουκαλά, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Βασούλα Σινοδινού

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Φωτογραφίες βραδιάς εγκαινίων: StudioPanoulis

Φανή Σαραντοπούλου, Αλέξανδρος Σούτος, Ράνια Σούτου

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ

Διεύθυνση: Κασαβέτη 18 &Γρ. Αυξεντίου Κηφισιά 14562 Τηλ: 210-8019975 email: [email protected] Ώρες λειτουργίας: 10:00 πμ – 17:00 πμ

Η Φωτεινή Γεωργαντά με τον σύζυγό της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments