Διεθνή

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Σκάνδαλα, έρωτες, μαφία και Μίλαν

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Σκάνδαλα, έρωτες, μαφία και Μίλαν
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει και γίνεται αφεντικό της ποδοσφαιρικής ομάδας Μόντσα και το pagenews.gr γράφει για τον άνθρωπο που οι Ιταλοί... λατρεύουν να μισούν. Σκάνδαλα, σεξ, ερωμένες, μαφία, media και φυσικά ποδόσφαιρο και Μίλαν...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι και πάλι εδώ. Ο Καβαλιέρε αναμένεται να γίνει αφεντικό της Μόντσα, με τον άλλοτε ιδιοκτήτη της Μίλαν ν’ αποκτά το 95% των μετοχών της ομάδας που βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Με δήλωσή του στην «Il Giorno», ο απερχόμενος ισχυρός άνδρας της Μόντσα, Κολόμπο (και ιδιοκτήτης της Μίλαν πριν από τον Μπερλουσκόνι) επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει μονάχα το 5% των μετοχών του από το κλαμπ και ολόκληρο το υπόλοιπο ποσοστό θα μεταβιβαστεί.

«Θα διατηρήσω ένα μικρό ποσοστό γιατί έχουμε δυνατή ομάδα και έχουμε κάνει θυσίες τα τελευταία χρόνια για το πάθος μας. Είμαστε ήδη ανταγωνιστικοί, αλλά με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι».

Με αφορμή την επιστροφή του στην επικαιρότητα, το pagenews.gr γράφει για τον άνθρωπο που οι Ιταλοί… λατρεύουν να μισούν. Σκάνδαλα, σεξ, ερωμένες, μαφία, media και φυσικά ποδόσφαιρο και Μίλαν…

“Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο άνθρωπος που π… μια ολόκληρη χώρα”

“Ο άνθρωπος που π… μια ολόκληρη χώρα”. Τον τίτλο αυτό είχε επιλέξει το 2011 ο Economist, αφιερώνοντας την πρώτη του σελίδα στον “Καβαλιέρε” της Ιταλίας. Στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ευφυής, χαρισματικά επικοινωνιακός, φιλόδοξος, ασυγκράτητος με τις γυναίκες, επίμονος Μιλανέζος επιχειρηματίας και παιδί της Μαφίας για κάποιους. Ο Καβαλιέρε κυριάρχησε επί δύο δεκαετίες απέναντι σε μία διασπασμένη αριστερά στην πολιτική σκηνή, αλλάζοντας το πρόσωπο της Ιταλίας και φέρνοντας το πολιτικό θέαμα στους τηλεοπτικές δέκτες.

Βυθισμένος στα σκάνδαλα, στοχοποιημένος και δακτυλοδεικτούμενος εξ αιτίας του πολιτικού σαμποτάζ στην τεχνική κυβέρνηση Monti, η οποία μπορεί να απέτρεψε την παρέμβαση του ΔΝΤ στη γείτονα (δεν θα γίνουμε «Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός), αλλά δεν πρόλαβε να αποσοβήσει τις δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές και την επαναφορά του (υψηλού) φόρου πρώτης κατοικίας που ο καλός Σίλβιο είχε «καταργήσει» πριν μερικά χρόνια, ως απέλπιδα προσπάθεια για να κερδίσει τις εκλογές.

Ο άλλοτε κραταιός Cavaliere είναι χτυπημένος απ’ τα πάθη του, τα ατέλειωτα σκάνδαλα, τις ατασθαλίες. Και από ένα βουνό από αγωγές και μηνύσεις.

Όλα άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όπου σε σε τηλεοπτικό μήνυμα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωνε την κάθοδό του στην πολιτική με τη δύναμη Forza Italia. Ήταν ήδη γνωστός ως βαρόνος των μίντια, φίλος του Μπετίνο Κράξι και πρόεδρος της Milan.

Πολλοί προβλέπουν ότι το άστρο του θα διαρκέσει λίγο. Όμως δεν τους έκανε τη χάρη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε αρχικά πρωθυπουργός το 1994 και πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια εκεί.

Καρίμα Ελ Μαχρούκ ή Ρούμπι: Η μοιραία Μαροκινή που σημάδεψε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Τα σκάνδαλα και οι καλλονές ήταν πάντα εν αφθονία στη δημόσια και ιδιωτική ύπαρξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Ρούμπι, όμως, αποδείχθηκε εκείνη που τον έκαψε δικαστικά και που τον έτρωσε στην συνείδηση τόσο των Ιταλών, όσο και της παγκόσμιας κοινότητας.

Το σκάνδαλο περιελάμβανε όλα τα συστατικά ενός πρωτοσέλιδου ταμπλόιντ: 17χρονη μαροκινή, χορεύτρια, πριβέ πάρτι για τον πρωθυπουργό και τους καλεσμένους του με χαρέμια γυναικών, πληρωμένο σεξ.

Τα Ιταλικά δικαστήρια έκριναν ένοχο τον Μπερλουσκόνι γιατί πλήρωνε την όμορφη Ρούμπι, για τις ερωτικές της περιποιήσεις, όταν ήταν ακόμη ανήλικη. Τον έκριναν ακόμη, ένοχο, για κατάχρηση εξουσίας, γιατί παρενέβη στη δουλειά της αστυνομίας, ώστε να αφεθεί ελεύθερη, όταν την είχαν συλλάβει για κλοπή.

Η νεαρή, υποστήριξε το 2011 πως ήταν παρούσα σε τουλάχιστον 13 ιδιωτικά πάρτι, που οργάνωσε ο πρωθυπουργός στη βίλα του, μέσα σε ένα χρόνο. Ήταν τότε που ακόμη προσπαθούσε να “εισχωρήσει” στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης.

Επτά χρόνια φυλάκισης και ισόβιος αποκλεισμός από τα δημόσια αξιώματα ήταν η ποινή του. Απάντησε με μια βροχή εφέσεων.

Η Ρούμπι ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν δεκάδες σκάνδαλα με γυναίκες. Όπως ένα 20χρονο μοντέλο από το Μαυροβούνιο που είχε πει ότι είναι η “αρραβωνιαστικιά” του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού.

“Είμαι η αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι και ζω στο Άρκορε. Είμαστε μαζί από την εποχή της υπόθεσης Νοέμι, όταν χώρισε από τη γυναίκα του”, δήλωνε η 20χρονη Καταρίνα Κνέζεβιτς, πρώην υποψήφια για τον τίτλο Μις Μαυροβούνιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο ερωτικός χάρτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Καβαλιέρε έχει και το δικό του χάρτη… Οι περισσότερες χώρες έχουν στο όνομά τους τη λέξη “αιδοίο”, καθώς η τελευταία κυβερνητική θητεία του “Καβαλιέρε” κυριαρχείται από το ροζ χρώμα. Ιστορίες για πάρτι οργίων και κατηγορίες για εκπόρνευση ανηλίκων.

Στον χάρτη υπάρχει η θάλασσα της “Ρούμπι” η θάλασσα του πάθους, ενώ η Μαύρη θάλασσα ονομάζεται “θάλασσα με τις ιερόδουλες”.

Η Ελβετία ονομάζεται “πλούσιο αιδοίο”, η Γερμανία “καλοταϊσμένο αιδοίο”.

Ανάλογα ονόματα έχουν και οι χώρες των Βαλκανίων. Η Ελλάδα ονομάζεται “Ψηλομύτικα αιδοία”, η Βουλγαρία “πάμφθηνα αιδοία” και η Τουρκία “Μπακλαβά αιδοία”.

Οι… επιδόσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας “ανώτερος άνθρωπος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά”. Μπορεί να έχει “έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα”, αλλά θα πρέπει να αναπαύεται την έβδομη ημέρα. Αυτά υποστήριζε ένας από τους γιατρούς του Ιταλού πρωθυπουργού.

“Μπορεί να έχει έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα, δεν είναι υπερβολή”. Αυτό είπε στο περιοδικό “Novella 2000” ο Δρ. Ουμπέρτο Σκαπανίνι, που είναι και μέλος του κόμματος του “Καβαλιέρε”, Ο Λαός της Ελευθερίας (PDL).

“Αυτός ο εβδομαδιαίος μέσος όρος δεν είναι και λίγος, ειδικά για έναν άνθρωπο 75 ετών, που “νίκησε” επίσης έναν όγκο στον προστάτη”, προσθέτει ο γιατρός που δηλώνει ότι μίλησε με τον Μπερλουσκόνι για ενέσεις στη βάση του πέους. Του έδωσε μια μόνο συμβουλή για να κρατήσει ανέπαφη την ενέργεια του: έναν υπνάκο 45 λεπτών κάθε απόγευμα.

Στη λίστα της παρακρατικής Ρ2

Τα μπλεξίματα του Μπερλουσκόνι με το νόμο, πάνε φυσικά πολύ πιο πίσω από το 1994. Όταν και εκλέγεται πρωθυπουργός, ως ηγέτης του “Φόρτσα Ιτάλια”. Το 1990 καταδικάζεται για ψευδορκία όσον αφορά την υπόθεση της μασονικής οργάνωσης “Propaganda 2”. Εξασφαλίζει αμνηστία και γλυτώνει τη φυλακή.

Όλα ξεκινούν το 1981 όταν η αστυνομία ανακαλύπτει την παρακρατική οργάνωση P2 (μετεξέλιξη της οργάνωσης που είχε διαλυθεί το 1976), η οποία είχε ως στόχο να αποσταθεροποιήσει την ιταλική δημοκρατία. Στη λίστα των εμπλεκόμενων, βρίσκεται και το όνομα ενός δυναμικού επιχειρηματία. Του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τότε είχε αρχίσει να εδραιώνεται και στο χώρο των ΜΜΕ με το Canale 5.

H οργάνωση εξαρθρώθηκε, ωστόσο κανένας δεν κατηγορήθηκε. Ο λόγος ήταν ότι η ιταλική νομοθεσία δεν προέβλεπε ποινές για συμμετοχή σε μυστικές οργανώσεις.

Ο Μπερλουσκόνι το 1989 μήνυσε 3 δημοσιογράφους, που αποκάλυψαν τη συμμετοχή του. Ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε για λίγο και δεν πλήρωσε καν τη συνδρομή του. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε ήταν μέλος της P2 για τουλάχιστον 3 χρόνια και είχε καταβάλλει κανονικά τη συνδρομή του.

Mediaset, φοροδιαφυγή, καταδίκη, έφεση

Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης ο Σ. Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου. Πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση». Μιλώντας αργότερα στο υπό ιδιοκτησία του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».

Συνέχεια των δηλώσεων αυτών ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο πρόσθεσε. «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι».

Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία ο Σ. Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη. Κατά συνέπεια δεν υποχρεούται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μαφία

Οι φήμες για σχέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μαφία, δεν έσβησαν ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση του Μάσιμο Τσαντσιμίνο, γιου του πρώην δημάρχου του Παλέρμο, το κόμμα του Μπερλουσκόνι “Φόρτσα Ιτάλια” ήταν αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ κράτους και μαφίας.

Σύμφωνα με τον Τσαντσιμίνο η συγκεκριμένη αποκάλυψη του είχε γίνει από τον πατέρα του. Ο οποίος του είχε επίσης εξηγήσει ότι η φυγοδικία, επί σειρά ετών, του “μεγαλονονού” Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια της συμφωνίας αυτής.

Τα ιταλικά ΜΜΕ συνέδεσαν την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, με τις μαφιόζικες βομβιστικές επιθέσεις του 1992. Έγιναν στη Ρώμη και το Μιλάνο. Επρόκειτο για μια προσπάθεια, να επιτευχθεί ένα είδος συμβιβασμού. Να βρεθεί ένα “modus vivendi” με το οργανωμένο έγκλημα.

Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή έχουν αναφερθεί, έως τώρα, μόνον μετανοημένοι μαφιόζοι. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σχετικό σενάριο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τη μεριά του, έχει ήδη διαψεύσει κάθε ύποπτη επαφή του με τη μαφία. Υποστηρίζοντας ότι “καμία άλλη ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταπολεμήσει με τόση αποφασιστικότητα το οργανωμένο έγκλημα, όσο η δική του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος της Κόζα Νόστρα, Γκασπάρε Σπατούτσα, είπε σε δικαστήριο στο Τορίνο το 2009, ότι ηγετικό στέλεχος της Μαφίας είχε συνδέσει τον Μπερλουσκόνι με βομβιστικές επιθέσεις.

Ο μεταμεληθείς μαφιόζος κατέθεσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της έφεσης του συμμάχου του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι κατά της καταδίκης του για σύνδεση με τη Μαφία.

Σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις του Σπατούτσα, ο Μπερλουσκόνι και ο Ντελ Ούτρι αποτελούσαν τις “ισχυρές διασυνδέσεις” του αφεντικού του Τζουζέπε Γκραβιάνο με τον πολιτικό κόσμο της χώρας, σε μία περίοδο κατά την οποία η μαφία πραγματοποίησε μία σειρά αιματηρών επιθέσεων μεταξύ 1992-1993.

Η επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, “Ο Λαός της Ελευθερίας” απέσυρε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι με συνέπεια να ξεσπάσει πολιτική (κυβερνητική) αστάθεια στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι είχε ως τώρα την υποστήριξη του Λαού της Ελευθερίας, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και της Ένωσης Κέντρου (Ιταλίας). Το γεγονός αυτό είχε ως άμεση συνέπεια τα λεγόμενα “σπρέντ” να πάρουν την ανιούσα, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς διεθνείς αναλυτές η Ιταλία να οδεύει προς πρόωρες εκλογές με πρόβλεψη προκήρυξης αυτών στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, έχοντας προηγουμένως συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δήλωσε στη Βουλή της Ιταλίας: «Η εμπειρία της κυβέρνησης Μόντι ολοκληρώθηκε. Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση σχετικά με την ποινική ευθύνη των δικαστικών και για ένα νέο νόμο που έπρεπε να ρυθμίζει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με δικαστική εντολή».

Το ότι οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος Λαός της Ελευθερίας συνεχίζουν να απέχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανατρέψουν αναγκαστικά την κυβέρνηση Μόντι, η οποία μπορεί να τύχει ψήφου εμπιστοσύνης, αν και παραμένει περισσότερο ευάλωτη από τη Δεξιά. Σημειώνεται πάντως πως μια τέτοια εξέλιξη για πρόωρες εκλογές διακόπτει τις συζητήσεις για ένα νέο εκλογικό νόμο που θα απαγόρευε υποψηφιότητες καταδικασθέντων για ποινικά αδικήματα.

Οι μεγάλες ατάκες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο ήταν στην αγαπημένη του Μίλαν

Κατά τη θητεία του στη Μίλαν, όταν ήταν μεγαλομέτοχος των αγαπημένων του “ροσονέρι”, ο Μπερλουσκόνι είχε πει ατάκες που… έγραψαν ιστορία. Και με αφορμή την επιστροφή του στην επικαιρότητα, θυμόμαστε ορισμένες απ’ αυτές.

Η συνάντηση με τον Πάπα: “Αγιότατε μοιάζεις με τη Μίλαν μου”

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Δεύτερο, ο Μπερλουσκόνι θέλησε να παρομοιάσει το έργο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με την πορεία της Μίλαν στην Ευρώπη.

“Αγιότατε, επέτρεψέ μου να σου πως μοιάζεις λίγο με την Μίλαν μου, συχνά και οι δύο βγαίνετε στο εξωτερικό για να φέρεται τις ιδέες της νίκης”.

“Όλα είναι βέβηλα, εκτός της Μίλαν”

Είναι γνωστό πως ο Ιταλός πολιτικός έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ομορφιά του γυναικείου φύλου. Δεν είναι λίγες οι όμορφες γυναίκες που έχουν βρεθεί στο πλευρό του, όμως η Μίλαν είναι χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη αγάπη του.

“Όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι είναι βέβηλα, αλλά η Μίλαν είναι ιερή”.

“Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω”

Ύστερα από μία βαριά ήττα της Μίλαν στο τοπικό ντέρμπι με την Ίντερ, ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος, όμως όταν ερωτήθηκε για τα αίτια του αποτελέσματος επιστράτευσε χιούμορ του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

“Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω γι’ αυτό το αποτέλεσμα”.

“Πήρα τον Νέστα για να μην τον πάρει η Γιουβέντους”

Ένας από τους καλύτερους Ιταλούς αμυντικούς των τελευταίων 20 ετών, ο Αλεσάντρο Νέστα, πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τους “ροσονέρι”. Ο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, εκμυστηρεύτηκε πως κινήθηκε για την απόκτησή μόλις κατάλαβε πως η Γιουβέντους θα τον αγόραζε και δεν ήθελε να ενισχυθεί ο μεγάλος του αντίπαλος.

“Οι σημαίες στο ποδόσφαιρο δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται. Θυμήθηκα ωστόσο πως αγόρασα τον Νέστα που ήταν η σημαία της Λάτσιο. Ποτέ δεν έκανα πρόταση για τον Νέστα όσο ήμουν πρόεδρος της ομάδας, γιατί θεώρησα πως η Λάτσιο έπρεπε να τον κρατήσει. Στη συνέχεια όμως, όταν αναγκάστηκε να τον πουλήσει για οικονομικούς λόγους, μπήκα στο παιχνίδι, καθώς η Γιουβέντους ήταν κοντά στην απόκτησή του και δεν ήθελα να ενισχυθεί ο μεγάλος μου αντίπαλος”.

“Ο Σεφτσένκο; Ρωτήστε τη γυναίκα του γιατί έφυγε”

Όταν το καλοκαίρι του 2006 ο Αντρέι Σεφτσένκο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μιλάνο για χάρη της Τσέλσι, ο Μπερλουσκόνι “αποκάλυψε” πως η αποχώρηση του Ουκρανού επιθετικού ήταν αίτημα της γυναίκας του, η οποία ήθελε να ζήσει μία νέα περιπέτεια στο Λονδίνο.

“Η αποχώρηση του Σεφτσένκο; Δεν προκλήθηκε από εμάς ή ήταν δική του επιλογή. Απλά έπρεπε να ακούσει την επιθυμία της συζύγου του. Και ξέρουμε πως πολύ συχνά ακόμα κι οι αρχηγοί δεν μπορούν να πουν όχι στις γυναίκες τους”.

“Ο Ρονάλντο είναι πραγματικά άσχημος”

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, παρά τις όποιες “αταξίες” έκανε, είχε πάντα την αποδοχή του Ιταλού παράγοντα, ο οποίος συνήθιζε να μιλάει δημόσια για χάρη του, προκαλώντας το γέλιο με τις ατάκες του.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του για τα μαλλιά του:

“Μακραίνει τα μαλλιά του γιατί του είπαν πως είναι πιο όμορφος. Αυτό είναι υπερβολή, καθώς τώρα είναι πραγματικά άσχημος! Αυτό σημαίνει πως θα τον στείλω στον κομμωτή μου για να τον περιποιηθεί, παρά το γεγονός πως μου είπε ότι θα είναι το πρόσωπο σε μία διαφήμιση για ανάπτυξη μαλλιών”.

Παράλληλα, οι πολλές γυναικείες κατακτήσεις του Ρονάλντο είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος απειλούσε τον Βραζιλιάνο πως θα τον στείλει στην Λούρδη.

“Ανησυχώ για τον Ρονάλντο, πρέπει να τον στείλουμε στην Παναγιά της Λούρδης”.

“Δίδαξα ποδόσφαιρο”

Οι φίλοι της Μίλαν οφείλουν σε μεγάλο βαθμό τις επιτυχίες της ομάδας στον Ιταλό παράγοντα. Βέβαια και ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα μετριόφρων αφού σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC το 2001, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον… εαυτό του.

“Δίδαξα την Μίλαν πως να παίζει ποδόσφαιρο”.

“Σάπιο μήλο” ο Μπαλοτέλι

Είναι σίγουρα μία από τις μεταγραφές που έχει μετανιώσει. Αναφερόμαστε στον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο μιλάει με τα… χειρότερα λόγια. Πριν πωληθεί το καλοκαίρι στην Λίβερπουλ ο Μπερλουσκόνι εμφανιζόταν απαισιόδοξος στη πιθανότητα πώλησης του “Super Mario” εξαιτίας του κάκιστου Μουντιάλ που πραγματοποίησε ο Ιταλός.

“Ήθελα να πουλήσω τον Μπαλοτέλι σε μία αγγλική ομάδα 35.000.000 ευρώ, όμως μετά από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιος θα πλήρωνε τόσα πολλά;”

Αφότου όμως τον πούλησε είχε τη δυνατότητα να τον χαρακτηρίσει… σάπιο μήλο: “Έχουμε πολλούς πρωταθλητές. Τον Μενέζ, τον Χόντα, τον Ελ Σαραουί, τον Τόρες και τον Ντε Γιονγκ. Όμως το σημαντικό είναι αυτό. Δεν έχουν πλέον ένα… σάπιο μήλο στα αποδυτήρια της ομάδας”.

“Το ποδόσφαιρο είναι παράλογο σαν τις γυναίκες…”

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην είχε παραλληλίσει το ποδόσφαιρο με τις γυναίκες. Και το έκανε με τον δικό του, ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο. “Το ποδόσφαιρο είναι σαν τις γυναίκες, λίγο… παράλογο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments