Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών – “Μετά τα τέλη Γενάρη στη Βουλή”

Σκοπιανό: Ο Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών – “Μετά τα τέλη Γενάρη στη Βουλή”
Σκοπιανό: Ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε αυτούς που θα την υπερψηφίσουν.

Σκοπιανό: Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά τα τέλη Γενάρη.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως είπε ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς, η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Γενάρη.

Εν συνεχεία, η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, καθώς και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη των Σκοπίων.

Από ποιους θα υπερψηφιστεί

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από:

  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ποτάμι
  • Μεμονωμένους βουλευτές

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί λύση που κοιτά στο μέλλον της περιοχής, στο μέλλον της Ευρώπης, δίνει στα Βαλκάνια σταθερότητα και ασφάλεια και αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά o Nίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, μετά από συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στην Αθήνα.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Οι διαπραγματεύσεις που κάναμε με την ΠΓΔΜ και Αλβανία εμπεριέχουν μια ιστορική μνήμη και αυτή είναι η Ostpolitik του Βίλι Μπραντ» (σ.σ. η πολιτική προσέγγισης της Ανατολικής Γερμανίας που εφαρμόσε ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’70).

Ακόμη, ο Νίκος Κοτζιάς περιγράφοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι εστιάζει στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρομοίασε το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων με το ειδικό βάρος που έχει η Γερμανία για την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments