Διεθνή

Ερντογάν: Νέες απειλές για Αιγαίο και Κύπρο – “Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία μας”

Ερντογάν: Νέες απειλές για Αιγαίο και Κύπρο – “Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία μας”
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί εμμέσως Αιγαίο και Κύπρο με χρήση πολεμικών μέσων αν αμφισβητηθούν τα δικαιώματα που ο ίδιος πιστεύει ότι έχει η Τουρκία.

Το “‘άλλο” του πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού έστειλε ξανά τα δικά του μηνύματα προς Κύπρο και Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου, οι απειλές ήταν ξεκάθαρες.

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου, ο Ερντογάν μαζί με τους συνεργάτες του εξέτασε μια σειρά από θέματα τα οποία ανάλυσε διεξοδικά, δίχως να αφήσει κάποια λεπτομέρεια να πέσει… κάτω.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την γειτονική χώρα, στην ατζέντα του “σουλτάνου” βρέθηκαν ξανά η Κύπρος και το Αιγαίο. Εκεί που κατά διαστήματα δηλαδή οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς δίχως ίχνος συνείδησης.

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση με τα συμπεράσματα γίνεται γνωστό, ότι η Τουρκία “θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα στο Αιγαίο”. Μάλιστα η Τούρκος Πρόεδρος δεν σταμάτα εκεί.

Ερντογάν: Νέες απειλές για Αιγαίο και Κύπρο – “Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία μας”

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι.

Έτσι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι επιλέγει για ακόμη μια φορά επιθετική ρητορική έναντι Ελλάδας και Κύπρου, λίγες μόνο ημέρες μετά την αναφορά του στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και της έμμεση απειλή πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απέχουν χρονικά μόλις πέντε λεπτά από τη Μεγαλόνησο.

Οι συγκεκριμένες απειλές, έρχονται σε μια χρονική στιγμή όπου η Άγκυρα ετοιμάζει την κάθοδο του γεωτρύπανου «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ για γεωτρήσεις, την ίδια στιγμή που και οι Γάλλοι ετοιμάζουν βάση πολεμικών πλοίων στην Κύπρο και οι ξένες εταιρείες εξόρυξης προετοιμάζονται για γεωτρήσεις.

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι τα όσα λέει ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι καθόλου τυχαία, εάν λάβουμε υπόψιν την ζημία που έχουν κάνει οι ΗΠΑ στην τουρκική οικονομία.

  • Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments