Ελλάδα

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Ολονύχτιο θρίλερ στην Κεφαλονιά

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Ολονύχτιο θρίλερ στην Κεφαλονιά
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Σε ύφεση η φωτιά στο χωριό Ζόλα στην Κεφαλονιά. Μάχη έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Αίσιο αποτέλεσμα είχε η ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τη φωτιά έξω από το χωριό Ζολά στην Κεφαλονιά παρά τους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί η Πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Νωρίτερα για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Η μεγάλη αγωνία των πυροσβεστών είναι τώρα οι τυχόν αναζωπυρώσεις από τους ανέμους που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος δήλωνε νωρίτερα: «Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά».

Η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού. Πλην όμως η ένταση του ανέμου, δημιουργεί συχνές αναζωπυρώσεις σε σημεία που φαινόταν ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί…

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments