Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μια ανάσα πριν το δημοψήφισμα – “Διασφαλίσαμε στην αιωνιότητα γλώσσα και ταυτότητα”

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μια ανάσα πριν το δημοψήφισμα – “Διασφαλίσαμε στην αιωνιότητα γλώσσα και ταυτότητα”
Σκοπιανό: Λίγο πριν οι πολίτες της ΠΓΔΜ πάνε στις κάλπες, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για μια μοναδική ευκαιρία επίλυσης του ονοματολογικού.

Σκοπιανό: Με τρεις μέρες να απομένουν πριν το δημοψήφισμα για τη “Συμφωνία των Πρεσπών”, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε για ακόμη μια φορά τους Σκοπιανούς να πουν το “ναι” και να μην αφήσουν να πάει χαμένη μια ιστορική ευκαιρία για την χώρα τους.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του στο Κρούσεβο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε στους πολίτες του να πάνε στις κάλπες ώστε να ψηφίσουν μαζικά.

«Η “Μακεδονία” είναι εδώ, εδώ είναι τα παιδιά μας, οι γενιές που έρχονται μετά από μας. Εδώ είναι το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να απομακρύνουμε όλες μας τις προκαταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Στην συνέχεια, μια μέρα πριν την επίσημη λήξη της καμπάνιας για το δημοψήφισμα, τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εύκολη γιατί απαιτεί οδυνηρές παραχωρήσεις, αλλά διασφαλίζει για πάντα την αναγνώριση της “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας.

«Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας, αλλά σε αντάλλαγμα διασφαλίζουμε μια αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας. Είμαι σίγουρα ότι αυτό που πετύχαμε με την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση όλων όσων ήθελαν οι πρόγονοί μας».

O Zόραν Ζάεφ

Μιλώντας στο ίδιο πολιτικό φόρουμ ο Ζάεφ υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα και την Ελλάδα και γι’ αυτό «είναι καθήκον μας να πάμε (στις κάλπες) και να πούμε “ναι” στην Ευρωπαϊκή “Μακεδονία”. Κάθε ψήφος υπέρ του “ναι” είναι μια φωνή για το μέλλον των παιδιών μας».

Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο, εάν αυτό θα είναι το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του, ο Ζάεφ απάντησε: «Ναι, θα είναι το μεγαλύτερο δώρο».

Ζητά την βοήθεια της αντιπολίτευσης

Μάλιστα, εκτός των παραπάνω ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε και για την σχέση του με τον Κρίστιαν Μίτσκοσκι.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου VMRΟ-DMPNE, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον της χώρας.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεχάσουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η “Μακεδονία” είναι αυτή που μας κρατά ενωμένους σ’ αυτή τη γη, αυτή που αξίζει τον κόπο για να ενωθούμε, για τα παιδιά μας και το μέλλον μας», επεσήμανε ο Ζάεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments