Διεθνή

Παραμένει το χάσμα μεταξύ Μέρκελ και Ερντογάν

Παραμένει το χάσμα μεταξύ Μέρκελ και Ερντογάν
Η Μέρκελ και ο Ερντογάν δεν κατάφεραν στη συνάντησή τους να βρουν λύση στα προβλήματα που σχετίζονται με τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων επεδίωκαν Βερολίνο και Άγκυρα ωστόσο οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι παρέμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, ενώ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου επικράτησαν τα προβλήματα και οι «βαθιές διαφορές», όπως είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Τόσο η Καγκελάριος όσο και ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν τα κοινά συμφέροντα στα θέματα της μετανάστευσης, της τρομοκρατίας και του ΝΑΤΟ, δεν κατάφεραν όμως να διώξουν την σκιά των προβλημάτων που σχετίζονται με τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Στην αρχική της ήδη τοποθέτηση η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στους πέντε Γερμανούς οι οποίοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές για πολιτικούς λόγους, τονίζοντας ότι πιέζει και θα εξακολουθήσει να πιέζει για μια λύση το συντομότερο δυνατό.

Σε ανάλογη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και η συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την αποφυλάκιση όχι μόνο των Γερμανών αλλά και των τούρκων πολιτικών κρατουμένων.

«Η ατμόσφαιρα στην 75λεπτη συνάντηση περιγράφεται από κύκλους της προεδρίας ως “σοβαρή”», αναφέρει η εφημερίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments