Παιδί

Πώς θα επιλέξει το παιδί σας το άθλημα που του ταιριάζει

Πώς θα επιλέξει το παιδί σας το άθλημα που του ταιριάζει
Ποιο άθλημα είναι κατάλληλο για το παιδί σας ανάλογα με την ηλικία του;

Με την καινούργια σεζόν πολλά παιδιά θέλουν αν ξεκινήσουν κάποιο άθλημα.

Επειδή, όμως, ο αυθορμητισμό τους ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι μεγάλος, μπορεί να μην κάνουν και την πιο σωστή επιλογή.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να βοηθήσετε το παιδί σας να επιλέξει ένα άθλημα που του ταιριάζει;

Για να τα βοηθήσετε ουσιαστικά στην επιλογή ενός αθλήματος, λάβετε υπόψιν, ηλικία, σωματότυπο, ρώμη, ικανότητες, και ψυχοσύνθεση του παιδιού σας.

Τα ομαδικά αθλήματα είναι εξαιρετικά, γιατί αναπτύσσουν στο παιδί το αίσθημα της συνεργασίας και της πειθαρχίας, ενώ ταυτόχρονα κάνουν πολύ καλό στην υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

Ας δούμε όμως τα αθλήματα με βάση την ηλικία ενός παιδιού:

Στις ηλικίες 2 έως 5 ετών, είναι προτιμότερο το παιχνίδι. Το παιδί μπορεί να κάνει τρέξιμο, κολύμβηση, κυνηγητό και παιχνίδια με μπάλα.

Μεταξύ 6 έως 9 ετών καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, και είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις οδηγίες ενός προπονητή, μπορούν να ασχοληθούν με πιο οργανωμένες δραστηριότητες όπως ο στίβος, το ποδόσφαιρο, το πόλο, το χάντμπολ, η ρυθμική γυμναστική, το κολύμπι, η ιστιοπλοΐα, το τένις, ο χορός, οι πολεμικές τέχνες.

Στις ηλικίες 10 έως 12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν σε πιο περίπλοκα αθλήματα, που απαιτούν στρατηγική, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Το πιο βασικό είναι αν στηρίξετε την επιλογή του παιδιού σας στο άθλημα που θα επιλέξει, να ενθαρρύνετε την προσπάθειά του, αλλά και να βεβαιωθείτε, ότι εξακολουθεί να το κάνει με το ίδιο ενδιαφέρον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments