Πολιτική

Τσακαλώτος: Περιοδεία στην Άπω Ανατολή – Συνάντηση με Λαγκάρντ

Τσακαλώτος: Περιοδεία στην Άπω Ανατολή – Συνάντηση με Λαγκάρντ
Σε Σιγκαπούρη και Χονκγκ Κονγκ θα μεταβεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το Λονδίνο και τις επαφές του με επενδυτές που δεν ήταν και ιδιαίτερα καρποφόρες μπαίνει ξανά στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά με προορισμό την Ασία.

Έτσι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με “περιουσία” το μαύρο σκηνικό στο Χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων, την Τρίτη (9/10) και την Τετάρτη (10/09) θα έχει συναντήσεις  σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί στο μοναδικής ομορφιάς Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στην ετήσια  Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο Μπαλί, θα βρίσκεται ακόμα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, και ο στενός συνεργάτης του Μπενουά Κερέ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (Euro Working Group), Χανς Βίλμπριφ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Έτσι, επί της ευκαιρίας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα θέσει και το ζήτημα των συντάξεων που παραμένει μετέωρο, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει και για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξοφλήσει νωρίτερα τα δάνεια του ΔΝΤ.

Να θυμίσουμε, ότι πριν από κάποιες μέρες ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος είχε πει: «Σχεδιάζουμε να αποπληρώσουμε και μάλιστα νωρίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments