Video

Τέλος οι κλασικοί καθρέπτες αυτοκινήτου – Δείτε πώς θα είναι οι νέοι [pics & vids]

Τέλος οι κλασικοί καθρέπτες αυτοκινήτου – Δείτε πώς θα είναι οι νέοι [pics & vids]
Αλλάζουν οι καθρέπτες αυτοκινήτου.

Σε λίγους μήνες θα υποδεχτούμε στην ελληνική αγορά το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου που έχει κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών.

Πρόκειται για το νέο πολυτελές ηλεκτρικό SUV Audi E-Tron, που θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο προσφέροντας 408 ίππους ισχύος και πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση.

Ένα ακόμα στοιχείο του που δεν περνά απαρατήρητο είναι οι δύο πλαϊνές κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου «κανονικά» βρίσκονται οι εξωτερικοί καθρέπτες.

Οι κάμερες αυτές προβάλουν οτιδήποτε συμβαίνει στα πλάγια του αυτοκινήτου σε δύο οθόνες αφής, που είναι τοποθετημένες στα εσωτερικά πλαϊνά των εμπρόσθιων θυρών του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την πορεία της κάμερας, αγγίζοντας την οθόνη και χρησιμοποιώντας μόνο ένα δάχτυλο, ενώ πατώντας ένα εικονίδιο, ρυθμίζει επίσης την πλευρική οθόνη του συνοδηγού.

Παράλληλα, η Audi υπόσχεται ότι περιλαμβάνεται και δυνατότητα μεγέθυνσης της εικόνας, αλλά και ρυθμίσεις για προσαρμογή χρήσης σε αυτοκινητοδρόμους, στροφές και κατά τη στάθμευση.

Οι κάμερες  του νέου Audi E-Tron θα προσφέρονται στον προαιρετικό του εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν είναι εξοπλισμένο με αυτές, το ηλεκτρικό SUV της βελτιώνει σημαντικά την αεροδυναμική του, με τον σχετικό αεροδυναμικό συντελεστή να μειώνεται σε κορυφαία επίπεδα για μοντέλο του είδους (Cd: 0,27).

 Δείτε το βίντεο του newsauto από το Σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι:

 Δείτε και το επίσημο βίνεο της Audi για τους καθρέπτες του E-Tron:

*Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: newsauto.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments