Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τζαμάλ Κασόγκι: Έτοιμο το Ριάντ να παραδεχτεί ότι είναι νεκρός
Τζαμάλ Κασόγκι: Έτοιμο το Ριάντ να παραδεχτεί ότι είναι νεκρός | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός.

Και ότι θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη, σύμφωνα με το CNN.

Αυτό μεταδίδει λίγες μόνο ώρες αφότου ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεσή του.

Μια πηγή με γνώση της ανακοίνωσης ανέφερε ότι αυτή εξακολουθεί να ετοιμάζεται και μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με την πηγή, η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει στάση στην Τουρκία μετά το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία. Στις συνομιλίες που θα έχει με τον βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Παράλληλα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλέτ Τσαβούσογλου:

«Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου παραμένει «ιδιαίτερα ανησυχητική» και είναι απαραίτητη μια αξιόπιστη και ενδελεχή έρευνα».

«Παροτρύνουμε τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα.

Υπάρχουν εκκρεμή ερωτήματα για την εξαφάνιση του κου Κασόγκι.

Η Σαουδική Αραβία μπορεί να απαντήσει», δήλωσε ο Χαντ μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Τσαβούσογλου. Η άλλη πηγή τόνισε ότι το πόρισμα πιθανώς να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθηκε χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν, τόνισε το CNN.

Παράλληλα, σε εξέλιξη σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με το CNN Turk, ερευνητές από την Τουρκία και από τη Σαουδική Αραβία ελπίζουν να εντοπίσουν ευρήματα για την τύχη του Κασόγκι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό ΥΠΕΞ, ότι οι ερευνητές αναζητούν ίχνη DNA του δημοσιογράφου και θα πραγματοποιήσουν έρευνες και εντός του γειτονικού κτιρίου του προξενείου.

Ετικέτες: 
2018