Ελλάδα

Μάτι: Στρατιωτικοί, Λιμενικοί και ένας 65χρονος καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις

Μάτι: Στρατιωτικοί, Λιμενικοί και ένας 65χρονος καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις
Αξιωματικοί του Λιμενικού και του Στρατού καθώς και ο 65χρονος που έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης φέρονται ως ύποπτοι για τη φωτιά στο Μάτι.

Οχτώ αξιωματικοί του Λιμενικού και του Στρατού, καθώς και ο 65χρονος άνδρας που έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης, κλήθηκαν από τους εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο 65χρονος φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά όταν άρχισε να καίει ξερά χόρτα στην περιοχή και ενδέχεται ή από μια σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά να μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή και να έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όλοι οι ύποπτοι που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν το υπόμνημά τους.

Μάτι: Ο αριθμός των υπόπτων

Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση και έλαβαν προθεσμία είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Ηλίας Ψινάκης και ο Ευ. Μπουρνούς αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον χρόνος, ακόμη και να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της απόδοσης ευθυνών.

Μετά την παροχή εξηγήσεων των υπόπτων, οι εισαγγελείς πρέπει να μελετήσουν εκ νέου τηδικογραφία και να αποφασίσουν σε ποιους θα ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη.

Μάτι: Ξεχωριστή δικογραφία οι πολεοδομικές παραβάσεις

Ξεχωριστή δικογραφία αποτελεί το θέμα των τυχόν ποινικών ευθυνών για πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, διενεργείται ξεχωριστή έρευνα.

Σχετική παραγγελία είχε δώσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ζητώντας από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Διαβάστε Eπίσης

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία σε Δούρου, Ψινάκη και Μπουρνούς (pics)

Μάτι: Στον Εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά