Πολιτική

Τσίπρας: Η πρώτη ανακοίνωσή του ως Υπουργός Εξωτερικών

Τσίπρας: Η πρώτη ανακοίνωσή του ως Υπουργός Εξωτερικών
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Την πρώτη του ανακοίνωση ως υπουργός Εξωτερικών μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ γίνεται λόγος για την δράση της Τουρκίας που προκαλεί ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη νέα παράνομη τουρκική Navtex που αναγγέλθηκε από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας βάσει της οποίας το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι «για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές». Και συμπληρώνει: «Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας