Πολιτική

Κοτζιάς: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

Κοτζιάς: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου
Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Τι είπε για τα μυστικά κονδύλια.

O Νίκος Κοτζιάς δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το Μέγαρο Μαξίμου και επί προσωπικού με τον Πάνο Καμμένο.

Σε δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», απάντησε ευθέως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου.

Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Επίσης επέμεινε ότι εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Ανέφερε ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανωτάτων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, αλλιώς «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Τζανακόπουλος για Κοτζιά: Πολιτικά πλήρως ακατανόητη η παραίτησή του

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν τέθηκε κανένα δίλημμα μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου».

«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά και έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά. Διαρροές τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό. Η συζήτηση είχε έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε όλοι να δεσμευθούν ότι δεν θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά. Αυτό έγινε απόλυτα δεκτό ομοφώνως από το υπουργικό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα αν θα σταματήσουν οι ΑΝΕΛ να λένε ότι δεν ψηφίζουν είπε:

«Ο πρωθυπουργός δεν ζητεί από κανέναν να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία και φυσικά υπάρχει η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Υπάρχει η θέση της κυβέρνησης που είναι η στήριξη της συμφωνίας. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών».

Στο ερώτημα γιατί εκδιώχθηκε ο πρωτεργάτης της συμφωνίας είπε ότι «πρωτεργάτης είναι ο πρωθυπουργός με την τεράστια συμβολή του Νίκου Κοτζιά. Η συμφωνία είναι ζωντανή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο. Η παραίτηση του Κοτζιά είναι για μένα πλήρως ακατανόητη. Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε μια συζήτηση που έθετε ως κεντρικό πολιτικό στόχο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην συμφωνία των Πρεσπών δεν τέθηκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε θέμα στην σχέση τους. «Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά στα μεγάλα ζητήματα Κοτζιάς και Τσίπρας πορεύθηκαν μαζί».

Να σημειωθεί, ότι διέψευσε επίσης τα περί συμφωνίας Τσίπρα – Καμμένου στο γεύμα που είχαν την προηγουμένη από το υπουργικό συμβούλιο.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Κοτζιάς πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε». Διέψευσε επίσης ότι είχε υποβάλλει παραίτηση στο παρελθόν ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς τέλος, αν οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στο διαζύγιο, αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι «δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα με τη Ρωσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments