Διεθνή

Ψηφοφορία Σκόπια: Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έστησαν τη διαδικασία στη Βουλή

Ψηφοφορία Σκόπια: Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έστησαν τη διαδικασία στη Βουλή
Ψηφοφορία Σκόπια: Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ από τη Ρωσία για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Ψηφοφορία Σκόπια: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έστησαν την ψηφοφορία στην Βουλή της πΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το RT το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, πως οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια άδικη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για την αλλαγή της ονομασίας παρά το γεγονός του αποτυχημένου δημοψηφίσματος.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη, ως μία ανοιχτή παραβίαση όλων των μορφών, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς.

Τέτοιου είδους χειρισμούς δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε ως έκφραση των βουλευτών» σχολίασε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η παρέμβαση της Μόσχας θεωρείται αναμενόμενη, αφού δεν συμφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αυτό θα συμβεί, αν τελικά εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση και αλλάξει η ονομασία της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κοινοβούλιο στην πρώτη ψηφοφορία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία την συνταγματική αναθεώρηση.

Πλέον, η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120).

Στη συνέχεια, τα εν λόγω σχέδια τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η κυβέρνηση αναλαμβάνει να συντάξει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120). Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να υπερβεί τους τρεις μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments