Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Σκόπια: Ο Ζάεφ αισιόδοξος ότι θα βρει κι άλλους «αποστάτες»
Σκόπια: Ο Ζάεφ αισιόδοξος ότι θα βρει κι άλλους «αποστάτες» | Pagenews.gr
Pagenews Team

Σκόπια: Βέβαιος ότι θα βρει κι άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης πέρα από τους 8 του VMRO που του επέτρεψαν το βράδυ της Παρασκευής να περάσει με 80 βουλευτές τον πρώτο σκόπελο της συνταγματικής επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι στα επόμενα στάδια ο αριθμός των βουλευτών (σ.σ.: υπέρ της συμφωνίας) θα αυξηθεί. Δεν το λέω τυχαία, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θέλουν να έλθουν μαζί μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Να σημειωθεί ότι το VMRO, διέγραψε τους επτά αποστάτες βουλευτές του, με τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι να εικάζει ότι «σε κάποιους εξ αυτών υποσχέθηκαν αμνηστία, ίσως και να έπεσαν μετρητά στο τραπέζι».

Ωστόσο, άξιο μνημόνευσης, ότι οι περισσότεροι από τους αποστάτες  κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για τα σοβαρά επεισόδια στη σκοπιανή Βουλή στις 27 Απριλίου. Το αντάλλαγμα που ζήτησαν από τον Ζάεφ

Ως αντάλλαγμα για την ψήφο τους οι «8» έθεσαν όρους -τους οποίους δέχθηκε ο Ζάεφ- να κατοχυρωθεί η «μακεδονική» εθνική ταυτότητα, να επιβληθεί η εσωτερική χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» μόνο όταν η χώρα γίνει πλήρες μέλος της Ε. και να προβλεφθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι άκυρη αν η Ελλάδα αποτύχει να κυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και βάλει εκ νέου προσκόμματα στην ένταξη σε ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταληκτικά, να αναφερθεί ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής χαιρέτισαν ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Ευρωπαίος επίτροπος διεύρυνσης Γιοχάνες Χάαν.

Ετικέτες: 
2018