Πολιτική

Casus belli: Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για την ανατολική Μεσόγειο

Casus belli: Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για την ανατολική Μεσόγειο
Casus belli: Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ έρχονται μια μέρα μετά τις απειλές της Τουρκίας προς την Αθήνα σχετικά με την ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων.

Casus belli: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, είπε:

«Η Άγκυρα δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο» και καμία «ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή».

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε ακόμη, ότι: «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και των Κατεχομένων».

Προειδοποίησε, επίσης, πως «η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα εάν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που είναι αντίθετη με τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο» καθώς και ότι «δεν θα επιτρέψει ποτέ οποιαδήποτε παρενόχληση σε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την προθυμία της Άγκυρας να… λυθεί ειρηνικά το ζήτημα!

«Η Τουρκία προτιμά να λύσει αυτό το θέμα ειρηνικά, χωρίς καμία πιθανή σύγκρουση» είπε αναφερόμενος στην πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Χουριέτ για Τσίπρα

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για το Αιγαίο έρχονται μια μέρα μετά τις απειλές της Τουρκίας προς την Αθήνα πως ενδεχόμενη επέκτατη των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια θα είναι αιτία πολέμου.

Η τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, αναφερόμενη σε αυτό το ζήτημα, κάνει λόγο για «υποχώρηση Τσίπρα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.

Η εφημερίδα συνδέει την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με το θέμα του Αιγαίου και των απειλών της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments