Αυτοδιοίκηση

Δήμος Δέλτα: Τέλος στην καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Δήμος Δέλτα: Τέλος στην καύση γεωργικών υπολειμμάτων
Απαγόρευση της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων ανακοίνωσε ο Δήμος Δέλτα.

Δήμος Δέλτα: Σύσκεψη με θέμα την αποτροπή καύσης γεωργικών υπολειμμάτων στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευθυμίου Φωτόπουλου, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των αγροτών όπως κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μην γίνει καμία καύση έως τις 20 Ιανουαρίου 2019, κάθε συνεταιρισμός και κάθε ΤΟΕΒ να προβεί σε άμεσο προγραμματισμό διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων, επίσης προγραμματίστηκε σύσκεψη των προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε το νομοθετικό πλαίσιο και οι ποινές που ισχύουν σε περίπτωση παράβασης, δηλαδή, βαρύτατες διοικητικές (ΟΠΕΚΕΠΕ) και ποινικές κυρώσεις (Πυροσβεστική, Αστυνομία) για καύση γεωργικών υπολειμμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι Αντιδήμαρχοι Χαλάστρας Δ. Καμανάς και Αξιού Π. Σάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Κηπουρός, Κ. Κουκούλη, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλάστρας Απ. Κανάκας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙΠΕΘ Σίνδου Γ. Στεργιούλας, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Σταθμού Χαλάστρας Π. Σαρηβασίλης εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δέλτα καθώς και αγρότες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments