Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Έλληνας ιατροδικαστής για την υπόθεση – Άνοιξε τα χέρια και είπε “σκοτώστε με”

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Έλληνας ιατροδικαστής για την υπόθεση – Άνοιξε τα χέρια και είπε “σκοτώστε με”
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Οι αλβανικές αρχές έπλυναν και έραψαν τις πληγές του 35χρονου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα στοιχεία.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Στο  κεντρικό νεκροτομείο Τιράνων συνεχίζει να βρίσκεται η σορός του 35χρονου ομογενή μετά την δολοφονία του από αλβανικά πυρά στους Βουλιαράτες.

Αναλυτικότερα, οι αρχές της γειτονικής χώρας, κρατούν το νεκρό με την δικαιολογία  μιας δεύτερης νεκροψίας, ενώ από την πλευρά της η οικογένεια μιλά για  περίεργη στάση των αλβανικών αρχών και καταγγέλλει ότι έχουν χαθεί στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, Κώστα Γιοβανόπουλο, ο Έλληνας ιατροδικαστής που είδε τον 35χρονο, διαπίστωσε ότι έχουν χαθεί στοιχεία καθώς το πτώμα είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν συρραφεί.

Ταυτόχρονα,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, ανέφερε πως «αν συρράψουμε αυτά τα τραύματα προφανώς αλλοιώνουμε τα στοιχεία».

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι συγκλονιστική είναι  η μαρτυρία του Έλληνα ιατροδικαστή που είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Τόσα χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο. Πέθανε ευτυχισμένος Η αίσθησή μου είναι ότι άνοιξε τα χέρια και είπε “Σκοτώστε με”» είπε ο Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Έκκληση για βοήθεια από την αδελφή του 35χρονου – «Να φανεί η αλήθεια»

Η αδελφή του 35χρονου, Ερμιόνη Κατσίφα ζητά να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του αδελφού της, ενώ ταυτόχρονα καλεί και την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει προκειμένου «να φανεί η αλήθεια».

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους η Ερμιόνη Κατσίφα ζήτησε να υπάρξει δικαιοσύνη και να διελευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του αδελφού της. «Να φανεί η αλήθεια», είπε και συνέχισε:

«Να ερευνήσει το ελληνικό κράτος . Με όποιο τρόπο να φανεί η αλήθεια. Μας ταλαιπωρούν πάρα πολύ. Ο αδελφός μου ήταν Έλληνας. Η αστυνομία εδώ δεν ερευνά….».

Κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ έδωσαν οι γονείς του 35χρονου – Μυστήριο τι απέγινε το κινητό του

Κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ έδωσαν οι γονείς του 35 ομογενή, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (29/10/18) πέρασαν κάτω από άκρα μυστικότητα στην χώρα μας.

Όπως γράφει η εφημερίδα το «Έθνος», η κατάθεση των γονέων του Κωνσταντίνου Κατσίφα έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύρης Δημόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα , οι γονείς του 35χρονου ομογενούς επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγγενικού τους προσώπου και μετέβησαν στην Κακαβιά.

Να σημειωθεί, ότι η κατάθεση δόθηκε σε ειδικό χώρο σε τρεις αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι γονείς του 35χρονου κατέθεσαν ότι ο γιος τους είχε διπλή υπηκοότητα και ότι ήταν εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώ για το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν ήταν παρόντες.

Μάλιστα, οι δύο αυτές καταθέσεις προστέθηκαν στον φάκελο της δικογραφίας που άνοιξαν οι ελληνικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν, μετά την εντολή του εισαγγελέα Αργύρη Δημόπουλου, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος των Αλβανών αστυνομικών

Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη χθες (30/10/18) από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Από την άλλη, μυστήριο επικρατεί για το που βρίσκεται το κινητό του 35χρονου, το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί. Πάντως, σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται το σενάριο να έχει κατασχεθεί από της αρχές της γειτονικής χώρας.

Οι γονείς του και οι αδελφές του έχουν κάνει νομικές ενέργειες προς την Εισαγγελία Τιράνων να τους παραδοθεί, αν βρίσκεται στον φάκελο της σχετικής δικογραφίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments