Ελλάδα

Κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες στο τελευταίο αντίο του 35χρονου (pics&vids)

Κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες στο τελευταίο αντίο του 35χρονου (pics&vids)
Κηδεία Κατσίφα: Έψαλαν τον εθνικό ύμνο στην πλατεία. Παρών και ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Κηδεία Κατσίφα: Πάνω από 3.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο χωριό Βουλιαράτες για το τελευταίο αντίο στον 35χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών αρχών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου.

Νωρίτερα η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό του.

Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες.

Στη γη που θα τον δεχθεί τον περιμένει η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος όταν έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα είχαν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονταν αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς», αλλά και τραγουδώντας στον Εθνικό Ύμνο, η ελληνική μειονότητα αποχαιρέτησε τον 35χρονο, 11 ημέρες μετά από τον θάνατό του, αφού η Αλβανία καθυστέρησε όλες αυτές τις ημέρες να παραδώσει τη σορό στην οικογένεια του άτυχου Κωνσταντίνου.

Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ οι περισσότεροι από όσους την ακολούθησαν είναι ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι που έκαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να φτάσουν στο χωριό και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που υπέστησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παρών και ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Προσαγωγές Ελλήνων εξτρεμιστών στην Κακαβιά

Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων «εξτρεμιστών» προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως ανέφεραν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους τέσσερις Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν, οι περισσότεροι μάλιστα δεν τον γνώριζαν, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να πουν με τον δικό τους τρόπο το αντίο στο 35χρονο παλικάρι.

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επί ποδός βρισκόταν όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία ήταν αυξημένη.

Οι επιβάτες έπρεπε να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές ήταν όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα.

Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γινόταν στο Καλπάκι και ακολουθούσαν ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments