Ελλάδα

Ανδρέας Μπόμης: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Ανδρέας Μπόμης: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών
«Έφυγε» ο Ανδρέας Μπόμης.

Ανδρέας Μπόμης: Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε ο γεννηθείς στην Καστέλλα Πειραιά δημοσιογράφος, συγγραφέας και αθλητικός ρεπόρτερ.

Ο Ανδρέας Μπόμης συνέδεσε το όνομά του με την αθλητική δημοσιογραφία, όμως η συνεισφορά του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα της χώρας ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του αθλητικού ρεπορτάζ, αφού η προσφορά του στο χώρο είναι τεράστια, η διαδρομή του μοναδική και η «κληρονομιά» που αφήνει πίσω του ανεκτίμητη.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 20 ετών, από το περιοδικό Αυτοδιοίκηση, εκδότης του οποίου ήταν ο πατέρας του, Παναγιώτης, για να συνεχίσει τα πρώτα του «βήματα» στην εφημερίδα Ακρόπολις το 1959 και το περιοδικό Πρώτο.

Εν συνεχεία, διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης, διευθυντής και αρχισυντάκτης σε μεγάλες εφημερίδες, επικεφαλής ειδικών εκδόσεων, ενώ στα εκδοτικά του «παιδιά», συγκαταλέγονται το «Εθνοσπόρ», ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Έθνος και η αθλητική εφημερίδα «Η Πράσινη», της οποίας υπήρξε εμπνευστής ιδέας και δημιουργός υλοποίησής της, με αποτέλεσμα εκείνος ως σύμβουλος έκδοσής της να οδηγεί για πρώτη φορά την εφημερίδα στα περίπτερα στις 17 Μαρτίου του 2007, έχοντας δίπλα του -ως εκδότη- τον γιο του Παναγιώτη Μπόμη.

Ο Ανδρέας Μπόμης είχε σημαντικό συγγραφικό έργο

Έργα του:

  • Ετήσια Αλμανάκ ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου” (1980-1983)
  • Επίτομη έκδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο (1990)
  • Τρίτομο Αλμανάκ του ποδοσφαίρου (1991)
  • “Γκολ 2000, ένας αιώνας ποδόσφαιρο” (1999)
  • “Αυτή είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας και πως φθάσαμε στην Αφρική” (2009)

Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 15.00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments