Ελλάδα

Μπλακ άουτ στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το νησί – Μεγάλη αναστάτωση

Μπλακ άουτ στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το νησί – Μεγάλη αναστάτωση
Μπλακ άουτ στη Ρόδο: Πρόκειται για γενικό «μπλακ άουτ» που προκλήθηκε από τεχνική βλάβη. H βλάβη οφείλεται στα χαμηλά φορτία χαμηλού ρεύματος που υπάρχουν αυτή την εποχή στο νησί.

Μπλακ άουτ στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα παραμένει το νησί από τις 10:20 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Ροδιακή, πρόκειται για γενικό «μπλακ άουτ» που προκλήθηκε από τεχνική βλάβη. Στην αρχή βγήκε εκτός λειτουργίας η μια από τις έξι μονάδες του εργοστασίου του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία στη συνέχεια παρέσυρε ολόκληρο το εργοστάσιο, προκαλώντας έτσι και αντίστοιχο «μπλακ άουτ» στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η βλάβη οφείλεται στα χαμηλά φορτία χαμηλού ρεύματος που υπάρχουν αυτή την εποχή στο νησί, σε συνδυασμό με μια «αστοχία» του συστήματος. Αυτή την ώρα επικρατεί αναστάτωση στο νησί και οι κάτοικοι προσπαθούν να μάθουν πότε θα επιστρέψει το ρεύμα. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα φανάρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και τα αναμενόμενα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η ηλεκτροδότηση αναμένεται να γίνει σταδιακά μέσα στην επόμενη μια ώρα, ενώ οι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments