Υγεία

Οφέλη μανταρινιού: Το αγαπημένο χειμωνιάτικο φρούτο “θησαυρός” για την υγεία

Οφέλη μανταρινιού: Το αγαπημένο χειμωνιάτικο φρούτο “θησαυρός” για την υγεία
Το μανταρίνι και τα οφέλη του για την υγεία.

Το μανταρίνι είναι φρούτο που συμβολίζει τη μακροζωία. Τα μανταρίνια είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Εκτός αυτού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C όπως και τα περισσότερα εσπεριδοειδή, η οποία λειτουργεί ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση.

Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως: μόλυβδος-Pb, υδράργυρος-hg, χαλκός-Cu, κάδμιο-Cd, χρώμιο-Cr και αρσενικό – As.

Επιπλέον λόγοι που θα σας κάνουν να εντάξετε το μανταρίνι στο διατροφολόγιό σας:

Η συχνή κατανάλωσή του, προστατεύει τον οργανισμό από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση του, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το μανταρίνι, είναι ένα φρούτο με ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην όραση, βελτιώνοντάς την αλλά και καταπολεμώντας σοβαρές ασθένειες, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.

Παράλληλα, το μανταρίνι, καταπολεμά την αρθρίτιδα και ενδυναμώνει τα οστά, χαρίζοντας ένα γερό και δυνατό σώμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments