Παιδί

Θέατρο – Παιδική παράσταση: Οι περιπέτειες της Ουράνιας, των Γιώργου Κάλτσα και Έφης Μεράβογλου (pics&vid)

Θέατρο – Παιδική παράσταση: Οι περιπέτειες της Ουράνιας, των Γιώργου Κάλτσα και Έφης Μεράβογλου (pics&vid)
Θέατρο - Παιδική παράσταση: Οι περιπέτειες της Ουράνιας. Μια διαδραστική παράσταση για τη δύναμη της θέλησης, την ανάγκη αναζήτησης και τη φύση που επιτακτικά χρειάζεται τη φροντίδα και την αγάπη μας.

Η παιδική παράσταση «Οι περιπέτειες της Ουράνιας» είναι μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησαν σε πρώτη κοινή τους σύπραξη η σκηνοθέτις, ηθοποιός και συγγραφέας Έφη Μεράβογλου και ο συγγραφέας και ηθοποιός Γιώργος Κάλτσας και και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο παραμύθι, δεν είναι μόνο μουσική, θεατρικό παιχνίδι ή παράσταση. Είναι όλα τα παραπάνω μαζί.

«Οι περιπέτειες της Ουράνιας» αναπτύσσονται σε πρώτο επίπεδο, μέσα από τον μύθο του Ουρανού και της Γης, οι συγγραφείς μας κάνουν ένα ευχάριστο “μάθημα” προστασίας της μητέρας-Γης, δίχως όμως τη διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και την ομαδικότητα σε ένα σύνολο που εμπεριέχει άψυχα, θεικά και έμψυχα όντα.

Η σπιρτάδα και η αμεσότητα του κειμένου και των ηθοποιών είναι τέτοια που η ιστορία της Ουράνιας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών με ένα τρόπο διαδραστικό και παιχνιδιάρικο. Επί σκηνής, είναι τρεις ηθοποιοί, οι οποίοι με απόλυτο συντονισμό και χάρη περνάνε από τον ρόλο του αφηγητή, στο ρόλο του εμψυχωτή, δίνοντας στις “Περιπέτειες της Ουράνιας” ακόμα μεγαλύτερη δράση.

Λίγα λόγια για το έργο

Η μανιασμένη μυθική σχέση Γαίας και Ουρανού εξομαλύνεται, μαλακώνει και παίρνει άλλη διάσταση στην παιδική παράσταση “Ουράνια”. Αντί για τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους τρεις Εκατόγχειρες, η ένωση της Γαίας και του Ουρανού, φέρνει στον κόσμο την Ουράνια που τους ενώνει για πάντα.

Η μυθολογία μεταφέρεται μέσα από το εξαιρετικό παραμύθι του Γιώργου Κάλτσα και της Έφης Μεράβογλου στο σήμερα, δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα φλέγοντα, για τη σχέση γονιού-παιδιού, το ρόλο της φύσης, τη δύναμη της φιλίας και την ομαδικότητα. Μια καθολικά διαδραστική παράσταση, όπου τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, ξετυλίγουν από κοινού με τους συντελεστές την ιστορία μέσα από παιχνίδια, χορό, τραγούδι και κουίζ.

Οι Περιπέτειες της Ουράνιας

"Οι περιπέτειες της Ουράνιας" είναι ενα διαδραστικό θεατρικό έργο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Η παράσταση ''Οι περιπέτειες της Ουράνιας'' προβάλλει στα παιδιά αξίες όπως είναι η αγάπη, η φιλία και η αλληλοβοήθεια, μέσα απο παραμυθένιες εικόνες. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο κατέχει στο παραμύθι και η προστασία του περιβάλλοντος η οποία κατακτάται μέσα απο θεατρικά παιχνίδια.Λίγα λόγια για το έργο μας: Μια φορά κι έναν καιρό στο σκοτεινό σύμπαν περιπλανιόταν ο πιο μικρός πλανήτης που θα μπορούσε ποτέ κανείς να συναντήσει γεμάτος φωτεινές χρυσαλίδες γύρω του. Εκατομμύρια χρόνια αργότερα, στον πλανήτη αυτό, γεννήθηκε ένα κοκκινομάλλικο κορίτσι . Το όνομα της ήταν Ουράνια και είχε όλες τις χάρες του πατέρα της, του Ουρανού . Μητέρα της ήταν η Γη, όμως δεν την γνώρισε ποτέ . Είχε ακούσει από τον πατέρα της όμορφες ιστορίες , πριν αποφασίσουν να χωρίσουν οι γονείς της.Ο Ουρανός με την Γη. Ο καιρός περνούσε και η Ουράνια μεγάλωνε , είχε γίνει πλέον ένα όμορφο κορίτσι μόλις 16 χρονών. Τα μαλλιά της ήταν τόσο μακριά που απλώνονταν στα κάτασπρα σύννεφα καθώς μικρές αστροφεγγιές την χτένιζαν. Κάθε πρωί τραγουδούσε το αγαπημένο της τραγούδι. Μια μέρα ένα αγόρι, ο Πέτρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας είδε τα μαλλιά της Ουράνιας να κρέμονται από τον γαλανό ουρανό και με ένα σάλτο βρέθηκε πάνω τους. Αυτή η μέρα έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα της, για πάντα…Κείμενο : Γιώργος Κάλτσας- Έφη ΜεράβογλουΣκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια- στίχοι – Voice off (Γη): Έφη ΜεράβογλουΒ. Σκηνοθέτη: Ανδριάνα ΣταυριδοπούλουΜουσική Σύνθεση πρωτότυπη : Αριστέα ΑνύσηΠαίζουν : Μυγδαλιά Ανδρέου, Άνια Καστρινάκη, Αριστέα ΑνύσηΕιδική κατασκευή: Ευγένιος ΑρβανιτάκηςΦωτογραφία:Γιώργος ΠανηγυρόπουλοςΔιάρκεια παράστασης : 60-70 λεπτάΔημόσιες σχέσεις: Ελευθερία ΚαμπούρογλουΕισιτήριο: 7 ευρώΙσχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 8 θέσεων.Τεχνοχώρος Εργοτάξιον Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνη) Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου. Τηλ. 6983930220 | ergotaxion@gmail.com

Gepostet von Εργοτάξιον am Sonntag, 11. November 2018

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η ένωση Ουρανού και Γης φέρνει στον κόσμο την Ουράνια, ένα ξεχωριστό πλάσμα, η ομορφιά της είναι τόσο μεγάλη που τίποτα δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Μετά το χωρισμό των γονιών της ζει με τον πατέρα της στον Ουρανό. Όνειρό της είναι να γνωρίσει τη μητέρα της τη Γη. Με τη δύναμη της θέλησης και τη βοήθεια του νέου γίηνου φίλου της, του Πέτρου, θα κατέβει στη Γη. Στο νέο της ταξίδι, ψάχνοντας τη μητέρα της, θα ανακαλύψει ένα νέο κόσμο, όπου χρειάζεσαι παπούτσια για να περπατάς και ρούχα για να ντύνεσαι.

Μαζί με τον Πέτρο, θα συναντήσουν την Ανθή, τη μητέρα – προστάτιδα όλων των λουλουδιών, των φυτών και των δέντρων, που θα μαλώσει τον Πέτρο που μαδάει μαργαρίτες, σπάζει κλαδάκια δέντρων και κόβει δέντρα και μαζί με την Ίντυ που συμβολίζει την προσωπική αναζήτηση του καθενός, θα ψάξουν τη Θαλασσινή που έχει τα δικά της παράπονα με τα νερά της να ξεχειλίζουν πλέον σκουπίδια.

Γιατί η Ουράνια είναι οποιοδήποτε παιδί, που με τη δύναμη της θέλησης, την ανάγκη για αναζήτηση και απαντήσεις, ψάχνει να βρει τη μητέρα-γη, να επιστρέψει στη φύση και να του επιτρέψουν τη φύση που του στέρησαν οι μεγάλοι.

“Δεν χρειάζεται να με ψάχνεις , είμαι εδώ πάντα για σένα και για όλους.Το ταξίδι σου αυτό κατάφερε να σε φέρει στην αγκαλιά μου. Ο Πέτρος είναι κομμάτι από εμένα. Θα ζωντανεύει όποτε εσύ θα τον έχεις ανάγκη. Η θεία Ανθή είναι το οξυγόνο μας, είναι η ομορφιά μου , η Ίντι είναι η αναζήτηση μας και η Θαλασσινή με αγκαλιάζει με την απέραντη καλοσύνη της. Θέλω να πεις στον πατέρα σου ότι τον αγαπώ και τον ευχαριστώ για όλα τα καλά που μου έχει χαρίσει. Τον κοιτάζω κάθε μέρα και τον θαυμάζω για την γενναιοδωρία του. Ουράνια ότι αναζητάς είναι δίπλα σου! Σαγαπώ”.

Ταυτότητα της παράστασης

  • Κείμενο : Γιώργος Κάλτσας- Έφη Μεράβογλου
  • Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια- στίχοι – Voice off (Γη): Έφη Μεράβογλου
  • Β. Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
  • Μουσική συνθεση πρωτότυπη : Αριστέα Ανύση
  • Παίζουν : Μυγδαλιά Ανδρέου, Άνια Καστρινάκη, Αριστέα Ανύση
  • Διάρκεια παράστασης : 60-70 λεπτά
  • Υπ. επικοικωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 18 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:00 Διάρκεια παράστασης: 60’ Τιμές εισιτηρίων: 7€ & 5€ (σχολικές παραστάσεις-ομαδικές κρατήσεις)

Οι περιπέτειες της Ουράνιας είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.facebook.com/ergotaxionspace/ Απευθείας από το ταμείο του θεάτρου Διογένους 1, Αγ.Δημήτριος, στο Τ. 698 393 0220 και στο www.ticket365.gr.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: στο Τ. 698 393 0220

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments