Διεθνή

Μελάνια Τραμπ Λευκός Οίκος: Οι κινήσεις της εντείνουν τη νευρικότητα στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου

Μελάνια Τραμπ Λευκός Οίκος: Οι κινήσεις της εντείνουν τη νευρικότητα στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου
Μελάνια Τραμπ Λευκός Οίκος: Πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Μελάνια Τραμπ Λευκός Οίκος: Το κλίμα ανησυχίας και νευρικότητας που επικρατεί στον Λευκό Οίκο ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας στην Ουάσινγκτον, μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο πριν από μία εβδομάδα, αλλά και την επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στο Παρίσι, ο αρνητικός απόηχος της οποίας, εντείνει τη νευρικότητα, σχολιάζει το “ Politico.”

Πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως ένα επεισόδιο έντασης που συχνά παρακολουθούν οι τηλεθεατές στις τηλεοπτικές σειρές διαρκείας.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην απόλυση της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν.

Η Νίλσεν προκαλεί νευρικότητα κι ένταση στον Τραμπ κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως “αδύναμη” να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για την ασφάλεια της νότιας συνοριακής γραμμής των ΗΠΑ, επισημαίνοντας και τις καθυστερήσεις σε άλλες διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, που ο ίδιος επιθυμεί να εφαρμόσει.

Οι αλλαγές των προσώπων που δρομολογούνται υπό τη γενικότερη πολιτική ένταση που υπάρχει στον Λευκό Οίκο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές είναι ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν και τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο οποίος είναι στενός πολιτικός σύμμαχος της Νίλσεν.

Ο Κέλι είναι ενδεχόμενο να αντικατασταθεί από τον Προσωπάρχη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Νίκ Άγερς.

Η υποψηφιότητα του Άγερς για την ανάληψη υψηλών καθηκόντων στον Λευκό Οίκο αναδεικνύεται αποφασιστικά κατά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, αλλά κι άλλων προσώπων που γνωρίζουν για τις σκέψεις του προέδρου Τραμπ.

Στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας, το πολιτικό αδιέξοδο προσώπων και καταστάσεων που εδώ κι αρκετό καιρό έχει σχεδόν εδραιωθεί στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, μεταφέρθηκε στην Ανατολική Πτέρυγα με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ να ζητάει την αποχώρηση μιας υψηλόβαθμης γυναίκας που είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκαλώντας δημόσια αντιπαράθεση.

Το γραφείο της πρώτης κυρίας γνωστοποίησε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ, Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπό τον Τζον Μπόλτον, δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό των υψηλόβαθμων στελεχών του Λευκού Οίκου. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα “ The Wall Street Journal” ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε την απόλυση της Ρίκαρντελ, μετά από απαίτηση της Μελάνιας και με αφορμή την σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ των δύο γυναικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της πρώτης κυρίας στην Αφρική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments