Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Μείωση Συντάξεων: «Πράσινο» φως να μην περικοπούν από το Euroworking Group
Μείωση Συντάξεων: «Πράσινο» φως να μην περικοπούν από το Euroworking Group | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μείωση Συντάξεων: «Ευρέως θετικοί» ήταν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό EuroWorking Group για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Τυπικά, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η ίδια πηγή η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι ακριβώς θα συμβεί με την τύχη του μέτρου μελλοντικά. Δηλαδή αν θα ακυρωθεί, αν θα αντικατασταθεί, ή αν θα παραταθεί η ισχύς του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε, ότι  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ουσιαστικά αποδέχθηκε το ελληνικό αίτημα, ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα στους Ευρωπαίους ομολόγους του να πράξουν το ίδιο.

Ετικέτες: 
2018